Rumen fermentation and methane production
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F26788462%3A_____%2F22%3AN0000032" target="_blank" >RIV/26788462:_____/22:N0000032 - isvavai.cz</a>
Výsledek na webu
<a href="http://www.vuchs.cz/soubory/bulletin/2022/4/bull_4_2022_71-73_malyugina.pdf" target="_blank" >http://www.vuchs.cz/soubory/bulletin/2022/4/bull_4_2022_71-73_malyugina.pdf</a>
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
angličtina
Název v původním jazyce
Rumen fermentation and methane production
Popis výsledku v původním jazyce
This scientific report deals with rumen fermentation and methane production. Methane is an end-product of the fermentation of carbohydrates in the rumen. The generation of this can be reduced by encouraging a shift in fermentation toward propionate production, but it cannot be entirely eliminated without adverse effects on ruminant production. Increasing animal productivity seems to be the most effective means of reducing methane release in the short term.
Název v anglickém jazyce
Rumen fermentation and methane production
Popis výsledku anglicky
This scientific report deals with rumen fermentation and methane production. Methane is an end-product of the fermentation of carbohydrates in the rumen. The generation of this can be reduced by encouraging a shift in fermentation toward propionate production, but it cannot be entirely eliminated without adverse effects on ruminant production. Increasing animal productivity seems to be the most effective means of reducing methane release in the short term.
Klasifikace
Druh
O - Ostatní výsledky
CEP obor
—
OECD FORD obor
40201 - Animal and dairy science; (Animal biotechnology to be 4.4)
Návaznosti výsledku
Projekt
—
Návaznosti
I - Institucionalni podpora na dlouhodoby koncepcni rozvoj vyzkumne organizace
Ostatní
Rok uplatnění
2022
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů