Sborník přednášek z workshopu: Výsledky projektů „Dlouhodobý koncepční rozvoj výzkumné organizace“ a „Domácí bílkovinné plodiny ve výživě skotu“ a „Aggregate Farming in the Cloud“
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F00027014%3A_____%2F21%3AN0000222" target="_blank" >RIV/00027014:_____/21:N0000222 - isvavai.cz</a>
Nalezeny alternativní kódy
RIV/00027014:_____/21:N0000223
Výsledek na webu
<a href="https://vuzv.cz/_privat/21216.pdf" target="_blank" >https://vuzv.cz/_privat/21216.pdf</a>
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
čeština
Název v původním jazyce
Sborník přednášek z workshopu: Výsledky projektů „Dlouhodobý koncepční rozvoj výzkumné organizace“ a „Domácí bílkovinné plodiny ve výživě skotu“ a „Aggregate Farming in the Cloud“
Popis výsledku v původním jazyce
Sborník obsahuje přednášky prezentované dne 1. 12. 2021 na workshopu pořádaném pracovníky oddělení Výživy a krmení hospodářských zvířat. Mezi hlavní prezentovaná témata patřily průběžné výsledky z experimentů řešící kvalitu a nutriční hodnotu píce a siláží luskovin a vliv technologie sklizně vojtěšky a kukuřice na aerobní stabilitu siláží (projekt MZERO0718). Dále jsou ve sborníku uvedeny informace a výsledky z řešení pokusů a pozorování týkající se moderních metod výživy dojnic, zejména z pohledu sledování parametrů bachorového pH v souvislosti se zdravím dojnic a dalšími možnostmi využití „smart farming“ (projekt 783221 a MŠMT 8A18005). Další prezentovanou oblastí jsou dosavadní výsledky a základní principy metodiky osevního sledu pěstování polních plodin se zastoupením tuzemských proteinových plodin vycházející z projektu NAZV QK21010344.
Název v anglickém jazyce
Proceedings of the workshop:: The results of projects named „Long-term Conceptual Development of Research Institution“, „Native Protein Crops in Livestock Nutrition“ and „Aggregate Farming in the Cloud“.
Popis výsledku anglicky
The proceedings contain lectures presented on 1 December 2021 at a workshop organized by the staff of the Department of Animal Nutrition and Feeding. The main topics presented included interim results from experiments addressing the quality and nutritional value of forage and legume silage and the impact of alfalfa and corn harvesting technology on the aerobic stability of silage (project MZERO0718). The collection also contains information and results from experiments and observations concerning modern methods of dairy nutrition, especially from the point of view of monitoring rumen pH parameters in connection with dairy cow health and other possibilities of using "smart farming" (project 783221 and MEYS 8A18005). Another area presented is the current results and basic principles of the methodology of sowing sequence of field crops with the representation of domestic protein crops based on the project NAZV QK21010344.
Klasifikace
Druh
O - Ostatní výsledky
CEP obor
—
OECD FORD obor
40201 - Animal and dairy science; (Animal biotechnology to be 4.4)
Návaznosti výsledku
Projekt
Výsledek vznikl pri realizaci vícero projektů. Více informací v záložce Projekty.
Návaznosti
P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)<br>I - Institucionalni podpora na dlouhodoby koncepcni rozvoj vyzkumne organizace
Ostatní
Rok uplatnění
2021
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů