Nový způsob zpracování kukuřice zlepšuje nutriční hodnotu řezanky
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F00027014%3A_____%2F22%3AN0000019" target="_blank" >RIV/00027014:_____/22:N0000019 - isvavai.cz</a>
Výsledek na webu
<a href="http://vuzv.cz" target="_blank" >http://vuzv.cz</a>
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
čeština
Název v původním jazyce
Nový způsob zpracování kukuřice zlepšuje nutriční hodnotu řezanky
Popis výsledku v původním jazyce
Kukuřičná siláž je jedním z nejvýznamnějších krmiv přežvýkavců na celém světě, zejména pro výživu dojnic či výkrm skotu. Mezi faktory, které ovlivňují kvalitativní parametry kukuřičných siláží, patří hybrid kukuřice, parametry prostředí (agronomické i počasí), způsob a kvalita sklizně, proces výroby a skladování. V posledních letech se klade velký důraz na různé systémy sklizně, které zaznamenaly velké změny a prvky inovací. Uskutečněné experimenty potvrdily předpoklad, že nové technologie zpracování kukuřice na siláž jsou schopny poskytovat kukuřičnou řezanku o vyšší nutriční hodnotě s lepším zpracováním zrna a bachorovou stravitelností.
Název v anglickém jazyce
A new way of processing corn improves the nutritional value of the chopped maize
Popis výsledku anglicky
Corn silage is one of the most important ruminant feeds in the world, especially for dairy cows and cattle fattening. Factors that affect the quality parameters of corn silage include maize hybrid, environmental parameters (agronomic and weather), method and quality of harvest, silage production process and storage. In recent years, great emphasis has been placed on various harvesting systems that have undergone major changes and elements of innovation. The performed experiments confirmed the assumption that new technologies of processing corn into silage are able to provide maize cuttings with a higher nutritional value with better grain processing and rumen digestibility.
Klasifikace
Druh
A - Audiovizuální tvorba
CEP obor
—
OECD FORD obor
40201 - Animal and dairy science; (Animal biotechnology to be 4.4)
Návaznosti výsledku
Projekt
—
Návaznosti
I - Institucionalni podpora na dlouhodoby koncepcni rozvoj vyzkumne organizace
Ostatní
Rok uplatnění
2022
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Údaje specifické pro druh výsledku
ISBN
—
Místo vydání
—
Název nakladatele resp. objednatele
—
Verze
—
Identifikační číslo nosiče
—