Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Nový způsob zpracování kukuřice zlepšuje nutriční hodnotu řezanky

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F00027014%3A_____%2F22%3AN0000019" target="_blank" >RIV/00027014:_____/22:N0000019 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

    <a href="http://vuzv.cz" target="_blank" >http://vuzv.cz</a>

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    čeština

  • Název v původním jazyce

    Nový způsob zpracování kukuřice zlepšuje nutriční hodnotu řezanky

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Kukuřičná siláž je jedním z nejvýznamnějších krmiv přežvýkavců na celém světě, zejména pro výživu dojnic či výkrm skotu. Mezi faktory, které ovlivňují kvalitativní parametry kukuřičných siláží, patří hybrid kukuřice, parametry prostředí (agronomické i počasí), způsob a kvalita sklizně, proces výroby a skladování. V posledních letech se klade velký důraz na různé systémy sklizně, které zaznamenaly velké změny a prvky inovací. Uskutečněné experimenty potvrdily předpoklad, že nové technologie zpracování kukuřice na siláž jsou schopny poskytovat kukuřičnou řezanku o vyšší nutriční hodnotě s lepším zpracováním zrna a bachorovou stravitelností.

  • Název v anglickém jazyce

    A new way of processing corn improves the nutritional value of the chopped maize

  • Popis výsledku anglicky

    Corn silage is one of the most important ruminant feeds in the world, especially for dairy cows and cattle fattening. Factors that affect the quality parameters of corn silage include maize hybrid, environmental parameters (agronomic and weather), method and quality of harvest, silage production process and storage. In recent years, great emphasis has been placed on various harvesting systems that have undergone major changes and elements of innovation. The performed experiments confirmed the assumption that new technologies of processing corn into silage are able to provide maize cuttings with a higher nutritional value with better grain processing and rumen digestibility.

Klasifikace

  • Druh

    A - Audiovizuální tvorba

  • CEP obor

  • OECD FORD obor

    40201 - Animal and dairy science; (Animal biotechnology to be 4.4)

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    I - Institucionalni podpora na dlouhodoby koncepcni rozvoj vyzkumne organizace

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2022

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • ISBN

  • Místo vydání

  • Název nakladatele resp. objednatele

  • Verze

  • Identifikační číslo nosiče