Workshop k aktuálním otázkám ve výživě skotu, zejména konzervace objemných krmiv v návaznosti na precizní zemědělství
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F00027014%3A_____%2F22%3AN0000047" target="_blank" >RIV/00027014:_____/22:N0000047 - isvavai.cz</a>
Výsledek na webu
<a href="https://vuzv.cz/_privat/22047.pdf" target="_blank" >https://vuzv.cz/_privat/22047.pdf</a>
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
čeština
Název v původním jazyce
Workshop k aktuálním otázkám ve výživě skotu, zejména konzervace objemných krmiv v návaznosti na precizní zemědělství
Popis výsledku v původním jazyce
Na workshopu, který proběhl ve čtvrtek 31.3.2022 v hotelu Termal Mušov, byly na programu následující témata: Nová sezóna výroby konzervovaných krmiv 2022, včetně představení sortimentu konzervačních přípravků firmy Salinity. Výsledky řešení projektu NAZV QK181137 v roce 2021. Sortiment produktů firmy NOURIVIT GmbH k ošetření pro udržitelné a interaktivní zemědělství on line. Praktická aplikace použití teplotní čidla s SD kartou pro sledování aerobní stability konzervovaných krmiv. Hodnocení kukuřičné siláže – metoda CSPS, narušení zrna, stanovení klostridií a obsahu škrobu ve výkalech. Workshopu se zúčastnilo 21 odborníků z praxe.
Název v anglickém jazyce
Workshop on current issues in cattle nutrition, especially the preservation of bulk feed in connection with precision agriculture
Popis výsledku anglicky
The following topics were on the agenda at the workshop, which took place on Thursday, March 31, 2022, at the Termal Mušov Hotel: New Season of Canned Food Production 2022, including an introduction to the Salinity range of preservatives. Results of the solution NAZV QK181137 in 2021. Product range of the company NOURIVIT GmbH for treatment for sustainable and interaktive agriculture online. Practical application of the use of a temperature sensor with an SD card for monitoring the aerobic stability of canned feeds. Evaluation of corn silage - CSPS method, grain disturbance, determination of clostridia and starch content in faeces. The workshop was attended by 21 experts from practice.
Klasifikace
Druh
W - Uspořádání workshopu
CEP obor
—
OECD FORD obor
40201 - Animal and dairy science; (Animal biotechnology to be 4.4)
Návaznosti výsledku
Projekt
<a href="/cs/project/QK1810137" target="_blank" >QK1810137: Aplikace precizního zemědělství v celém procesu od výroby siláží až po krmení skotu</a><br>
Návaznosti
P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)
Ostatní
Rok uplatnění
2022
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Údaje specifické pro druh výsledku
Místo konání akce
Mušov
Stát konání akce
CZ - Česká republika
Datum zahájení akce
—
Datum ukončení akce
—
Celkový počet účastníků
22
Počet zahraničních účastníků
—
Typ akce podle státní přísl. účastníků
CST - Celostátní akce