Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Vliv silážních přípravků a jejich dávkování na kvalitu siláží

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F00027014%3A_____%2F23%3A10005678" target="_blank" >RIV/00027014:_____/23:10005678 - isvavai.cz</a>

  • Nalezeny alternativní kódy

    RIV/60460709:41210/23:95365

  • Výsledek na webu

    <a href="https://vuzv.cz/_privat/23023.pdf" target="_blank" >https://vuzv.cz/_privat/23023.pdf</a>

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    čeština

  • Název v původním jazyce

    Vliv silážních přípravků a jejich dávkování na kvalitu siláží

  • Popis výsledku v původním jazyce

    U vojtěškových i kukuřičných siláží bylo v letech 2018 až 2022 testováno použití silážních přípravků (bakteriálních, chemických a kombinací bakteriálního a chemického). Porovnávány byly nejen druhy přípravků, ale v některých případech jejich doporučené aplikační dávky. Z výsledků vyplývá, že za ideálních podmínek se většinou smazávají rozdíly jak mezi kontrolou bez silážního přípravku a ostatními variantami se silážními přípravky, tak i mezi nimi. V tom případě platí, že použití silážních přípravků je hlavně pojistkou, aby z nějakých důvodů (většinou z technologických nebo manažerských) probíhal fermentační proces tak, jak by neměl. Za nepříznivých podmínek je pozitivní vliv použití vhodného přípravku a vhodné aplikační dávky většinou významný. Pak je jeho použití nevyhnutelné, především z hlediska snížení ztrát.

  • Název v anglickém jazyce

    The influence of silage preparations and their dosage on silage quality cuttings for silage quality

  • Popis výsledku anglicky

    For alfalfa and maize silages, the use of silage preparations (bacterial, chemical and combinations of bacterial and chemical) was tested between 2018 and 2022. Not only were the types of preparations compared, but in some cases their recommended application doses. The results show that, under ideal conditions, the differences between the control without silage preparation and the other variants with silage preparations and between them are mostly erased. In that case, the use of silage products is mainly a guarantee that for some reason (mostly technological or managerial) the fermentation process does not proceed as it should. Under adverse conditions, the positive effect of using a suitable product and a suitable application dose is usually significant. Then its use is inevitable, especially from the point of view of reducing losses.

Klasifikace

  • Druh

    J<sub>ost</sub> - Ostatní články v recenzovaných periodicích

  • CEP obor

  • OECD FORD obor

    40201 - Animal and dairy science; (Animal biotechnology to be 4.4)

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    I - Institucionalni podpora na dlouhodoby koncepcni rozvoj vyzkumne organizace

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2023

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název periodika

    Krmivářství

  • ISSN

    1212-9992

  • e-ISSN

  • Svazek periodika

    27

  • Číslo periodika v rámci svazku

    2

  • Stát vydavatele periodika

    CZ - Česká republika

  • Počet stran výsledku

    3

  • Strana od-do

    22-24

  • Kód UT WoS článku

  • EID výsledku v databázi Scopus