Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Stále více otázek k řešení

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F00027014%3A_____%2F23%3A10005852" target="_blank" >RIV/00027014:_____/23:10005852 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

    <a href="https://vuzv.cz/_privat/23120.pdf" target="_blank" >https://vuzv.cz/_privat/23120.pdf</a>

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    čeština

  • Název v původním jazyce

    Stále více otázek k řešení

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Precizní zemědělství je na nebývalém vzestupu. Protože v precizním zemědělství vše souvisí se vším, vynikajících výsledků lze dosáhnout jen komplexním přístupem. Zavádění prvků precizního zemědělství do praxe zatím brání tzv. lidský faktor, resp. dostatek kvalifikovaných osob, které budou nejen s přístroji pracovat, ale získaná data také třídit a využívat pro intenzifikaci výroby. Analýzy na spektrometrické či molekulární bázi nám dávají mnohem podrobněji než dříve nahlédnout do procesů fermentace siláží, a to jak do genetické identifikace mikroorganizmů, které se na fermentaci podílejí, tak do samotného průběhu a výsledku procesů.

  • Název v anglickém jazyce

    More and more questions to solve

  • Popis výsledku anglicky

    Precision agriculture is on an unprecedented rise. Because in precision agriculture everything is related to everything else, excellent results can only be achieved with a comprehensive approach. The so-called human factor, or enough qualified people who will not only work with the devices, but also sort and use the obtained data for production intensification. Analyzes on a spectrometric or molecular basis give us a much more detailed insight than before into the processes of silage fermentation, both into the genetic identification of microorganisms that participate in fermentation, and into the actual course and result of the processes.

Klasifikace

  • Druh

    O - Ostatní výsledky

  • CEP obor

  • OECD FORD obor

    40201 - Animal and dairy science; (Animal biotechnology to be 4.4)

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    I - Institucionalni podpora na dlouhodoby koncepcni rozvoj vyzkumne organizace

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2023

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů