Vliv biologických aditiv pro silážování na fermentační charakteristiky.
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60076658%3A_____%2F02%3A00004184" target="_blank" >RIV/60076658:_____/02:00004184 - isvavai.cz</a>
Výsledek na webu
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
čeština
Název v původním jazyce
Vliv biologických aditiv pro silážování na fermentační charakteristiky.
Popis výsledku v původním jazyce
Testovali jsme účinek aditiv na fermentační charakteristiky a vlastní proces fermentace v provozních podmínkách zemědělského družstava Brloh. Siláže bez přídavku aditiv byly zařazeny do třetí fermentační třídy. Kukuřičné siláže s polybakteriálním aditivem (A) a s polybakteriálně-enzymatickým přípravkem byly zařazeny do první třídy. Testovaná aditiva měla pozitivní vliv na fermentační proces. Kukuřičná siláž s polybakteriálním přípravkem byla hodnocena 90-ti body, siláž s polybakteriálně-enzymatickým přípravkem 86-ti body a siláž bez aditiv 80,5-ti body. Výsledné hodnocení siláže je sumou hodnocení fermentačního procesu a nutriční hodnoty. Siláže s přídavkem hodnocených aditiv byly kvalitnější.
Název v anglickém jazyce
Effect of biological additives for ensiling and fermentation parameters
Popis výsledku anglicky
We have tested additive effect for fermentation characteristics and fermentation processes in enterprise conditions in Agricultural Co-operative Brloh. We have evaluated quality of maize ensilages according to firm proposal AgroKonzulta Žamberk. We haveevaluated fermentation processes. The ensilage without additive was categorized to third fermentation class. The maize ensilages with polybacterial additive (A) and polybacterial-ferment additive (B) were categorized to first fermentation class. Our tes ted additives have positive effect for fermentation processes. The maize ensilage with polybacterial additive was evaluated by 90 points, the maize ensilage with polybacterial-ferment additive - 86 points and the maize ensilage without additive - 80,5 points. The result maize evaluation is sum of fermentation processes evaluation and evaluation of nutritive value. The maize ensilage with additives have higher quality.
Klasifikace
Druh
D - Stať ve sborníku
CEP obor
GH - Výživa hospodářských zvířat
OECD FORD obor
—
Návaznosti výsledku
Projekt
—
Návaznosti
Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)
Ostatní
Rok uplatnění
2002
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Údaje specifické pro druh výsledku
Název statě ve sborníku
Sborník příspěvků ze IV. ročníku mezinárodní vědecké konference ve spolupráci s MZe ČR a IVV MZe Praha Agroregion 2002
ISBN
80-7040-559-7
ISSN
—
e-ISSN
—
Počet stran výsledku
3
Strana od-do
97-99
Název nakladatele
Jihočeská univerzita v Č. Budějovicích, Biologická fakulta
Místo vydání
České Budějovice
Místo konání akce
České Budějovice
Datum konání akce
4. 9. 2002
Typ akce podle státní příslušnosti
CST - Celostátní akce
Kód UT WoS článku
—