Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Vliv biologických aditiv pro silážování na fermentační charakteristiky.

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60076658%3A_____%2F02%3A00004184" target="_blank" >RIV/60076658:_____/02:00004184 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    čeština

  • Název v původním jazyce

    Vliv biologických aditiv pro silážování na fermentační charakteristiky.

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Testovali jsme účinek aditiv na fermentační charakteristiky a vlastní proces fermentace v provozních podmínkách zemědělského družstava Brloh. Siláže bez přídavku aditiv byly zařazeny do třetí fermentační třídy. Kukuřičné siláže s polybakteriálním aditivem (A) a s polybakteriálně-enzymatickým přípravkem byly zařazeny do první třídy. Testovaná aditiva měla pozitivní vliv na fermentační proces. Kukuřičná siláž s polybakteriálním přípravkem byla hodnocena 90-ti body, siláž s polybakteriálně-enzymatickým přípravkem 86-ti body a siláž bez aditiv 80,5-ti body. Výsledné hodnocení siláže je sumou hodnocení fermentačního procesu a nutriční hodnoty. Siláže s přídavkem hodnocených aditiv byly kvalitnější.

  • Název v anglickém jazyce

    Effect of biological additives for ensiling and fermentation parameters

  • Popis výsledku anglicky

    We have tested additive effect for fermentation characteristics and fermentation processes in enterprise conditions in Agricultural Co-operative Brloh. We have evaluated quality of maize ensilages according to firm proposal AgroKonzulta Žamberk. We haveevaluated fermentation processes. The ensilage without additive was categorized to third fermentation class. The maize ensilages with polybacterial additive (A) and polybacterial-ferment additive (B) were categorized to first fermentation class. Our tes ted additives have positive effect for fermentation processes. The maize ensilage with polybacterial additive was evaluated by 90 points, the maize ensilage with polybacterial-ferment additive - 86 points and the maize ensilage without additive - 80,5 points. The result maize evaluation is sum of fermentation processes evaluation and evaluation of nutritive value. The maize ensilage with additives have higher quality.

Klasifikace

  • Druh

    D - Stať ve sborníku

  • CEP obor

    GH - Výživa hospodářských zvířat

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2002

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název statě ve sborníku

    Sborník příspěvků ze IV. ročníku mezinárodní vědecké konference ve spolupráci s MZe ČR a IVV MZe Praha Agroregion 2002

  • ISBN

    80-7040-559-7

  • ISSN

  • e-ISSN

  • Počet stran výsledku

    3

  • Strana od-do

    97-99

  • Název nakladatele

    Jihočeská univerzita v Č. Budějovicích, Biologická fakulta

  • Místo vydání

    České Budějovice

  • Místo konání akce

    České Budějovice

  • Datum konání akce

    4. 9. 2002

  • Typ akce podle státní příslušnosti

    CST - Celostátní akce

  • Kód UT WoS článku