The influence of ensilage supplements for choice qualitative parameters of maize ensilages in working conditions
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60076658%3A12220%2F03%3A00004871" target="_blank" >RIV/60076658:12220/03:00004871 - isvavai.cz</a>
Výsledek na webu
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
angličtina
Název v původním jazyce
The influence of ensilage supplements for choice qualitative parameters of maize ensilages in working conditions
Popis výsledku v původním jazyce
We have observed the influence of ensilage supplements for choice qualitative parameters at 130 samples of maize ensilages. We have evaluated total classification and categorization to quality classes according to fermentation process. We have found outpositive effect of the ensilage supplements for fermentation class and for total ensilage quality of maize ensilages. This positive effect has been more considerable at classification to the fermentation classes. We have evaluated correlation coeficientbetween fermentation class and crude fibre content weak dependence r = 0,10 (P<0,05), between fermentation class and acid acetic content dependence r = 0,51 (P<0,05) and between total class and crude fibre content dependence r = 0,50 (P<0,05). Optimum crude fibre content is 210 g/kg dry matter in maize ensilages.
Název v anglickém jazyce
The influence of ensilage supplements for choice qualitative parameters of maize ensilages in working conditions
Popis výsledku anglicky
We have observed the influence of ensilage supplements for choice qualitative parameters at 130 samples of maize ensilages. We have evaluated total classification and categorization to quality classes according to fermentation process. We have found outpositive effect of the ensilage supplements for fermentation class and for total ensilage quality of maize ensilages. This positive effect has been more considerable at classification to the fermentation classes. We have evaluated correlation coeficientbetween fermentation class and crude fibre content weak dependence r = 0,10 (P<0,05), between fermentation class and acid acetic content dependence r = 0,51 (P<0,05) and between total class and crude fibre content dependence r = 0,50 (P<0,05). Optimum crude fibre content is 210 g/kg dry matter in maize ensilages.
Klasifikace
Druh
D - Stať ve sborníku
CEP obor
GH - Výživa hospodářských zvířat
OECD FORD obor
—
Návaznosti výsledku
Projekt
—
Návaznosti
Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)
Ostatní
Rok uplatnění
2003
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Údaje specifické pro druh výsledku
Název statě ve sborníku
11th International scientific symposium "Forage conservation"
ISBN
—
ISSN
—
e-ISSN
—
Počet stran výsledku
2
Strana od-do
190-191
Název nakladatele
VÚŽV Nitra
Místo vydání
Nitra
Místo konání akce
Nitra
Datum konání akce
1. 1. 2003
Typ akce podle státní příslušnosti
EUR - Evropská akce
Kód UT WoS článku
—