Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

The influence of ensilage supplements for choice qualitative parameters of maize ensilages in working conditions

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60076658%3A12220%2F03%3A00004871" target="_blank" >RIV/60076658:12220/03:00004871 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    angličtina

  • Název v původním jazyce

    The influence of ensilage supplements for choice qualitative parameters of maize ensilages in working conditions

  • Popis výsledku v původním jazyce

    We have observed the influence of ensilage supplements for choice qualitative parameters at 130 samples of maize ensilages. We have evaluated total classification and categorization to quality classes according to fermentation process. We have found outpositive effect of the ensilage supplements for fermentation class and for total ensilage quality of maize ensilages. This positive effect has been more considerable at classification to the fermentation classes. We have evaluated correlation coeficientbetween fermentation class and crude fibre content weak dependence r = 0,10 (P<0,05), between fermentation class and acid acetic content dependence r = 0,51 (P<0,05) and between total class and crude fibre content dependence r = 0,50 (P<0,05). Optimum crude fibre content is 210 g/kg dry matter in maize ensilages.

  • Název v anglickém jazyce

    The influence of ensilage supplements for choice qualitative parameters of maize ensilages in working conditions

  • Popis výsledku anglicky

    We have observed the influence of ensilage supplements for choice qualitative parameters at 130 samples of maize ensilages. We have evaluated total classification and categorization to quality classes according to fermentation process. We have found outpositive effect of the ensilage supplements for fermentation class and for total ensilage quality of maize ensilages. This positive effect has been more considerable at classification to the fermentation classes. We have evaluated correlation coeficientbetween fermentation class and crude fibre content weak dependence r = 0,10 (P<0,05), between fermentation class and acid acetic content dependence r = 0,51 (P<0,05) and between total class and crude fibre content dependence r = 0,50 (P<0,05). Optimum crude fibre content is 210 g/kg dry matter in maize ensilages.

Klasifikace

  • Druh

    D - Stať ve sborníku

  • CEP obor

    GH - Výživa hospodářských zvířat

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2003

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název statě ve sborníku

    11th International scientific symposium "Forage conservation"

  • ISBN

  • ISSN

  • e-ISSN

  • Počet stran výsledku

    2

  • Strana od-do

    190-191

  • Název nakladatele

    VÚŽV Nitra

  • Místo vydání

    Nitra

  • Místo konání akce

    Nitra

  • Datum konání akce

    1. 1. 2003

  • Typ akce podle státní příslušnosti

    EUR - Evropská akce

  • Kód UT WoS článku