Vliv inokulace na kvalitu fermentačního procesu kukuřičných siláží
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60076658%3A12220%2F05%3A00006166" target="_blank" >RIV/60076658:12220/05:00006166 - isvavai.cz</a>
Výsledek na webu
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
čeština
Název v původním jazyce
Vliv inokulace na kvalitu fermentačního procesu kukuřičných siláží
Popis výsledku v původním jazyce
U silážovaných krmiv bylo potvrzeno, že aditiva mají pozitivní vliv na fermentační proces a tím i na celkovou kvalitu siláží. Tento pozitivní vliv byl ještě více patrný na zatřídění podle třídy fermentace.Na základě hodnocení korelačních koeficientů u kukuřičných siláží mezi fermentační třídou a obsahem vlákniny byla zjištěna slabá závislost r 0,10 (p<0,05), mezi fermentační třídou a obsahem kyseliny octové r 0,55 (p<0,05), mezi celkovou třídou a obsahem vlákniny byla zjištěna závislost r 0,48 (p<0,05).Optimální obsah vlákniny je u kukuřičných siláží odpovídá hodnotě do 210 g/kg sušiny.U siláží kde bylo použito aditivum byla zjištěna příznivější kvalita fermentace, což vedlo k redukci hodnot NDF spojeným se zachováním energie.
Název v anglickém jazyce
The inoculation influence for quality of fermentation process in maize silages
Popis výsledku anglicky
We observed the influence of silage additives for choice qualitative parameters at 130 samples of maize silages in working conditions. We evaluated total classification and categorization to quality classes according to fermentation process.It has been found out positive effect of the silage additives for fermentation class and for total silage quality of silages. This positive effect has been more considerable at classification to the fermentation classes. They have been evaluated correlation coefficients at maize silages between fermentation class and crude fiber content - weak dependence r = 0,10 (P<0,05), between fermentation class and acetic acid content - dependence r = 0,55 (P<0,05) and between total class and crude fiber content - dependence r= 0,48 (P<0,05).
Klasifikace
Druh
D - Stať ve sborníku
CEP obor
GH - Výživa hospodářských zvířat
OECD FORD obor
—
Návaznosti výsledku
Projekt
—
Návaznosti
Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)
Ostatní
Rok uplatnění
2005
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Údaje specifické pro druh výsledku
Název statě ve sborníku
Sborník z mezinárodního semináře dne 2. listopadu 2005 na téma : kvalita konzervovaných krmiv a jejich použití
ISBN
80-7040-823-5
ISSN
—
e-ISSN
—
Počet stran výsledku
6
Strana od-do
30-35
Název nakladatele
Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích, Zemědělská fakulta
Místo vydání
České Budějovice
Místo konání akce
České Budějovice
Datum konání akce
11. 2. 2005
Typ akce podle státní příslušnosti
CST - Celostátní akce
Kód UT WoS článku
—