Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Vliv inokulace na kvalitu fermentačního procesu kukuřičných siláží

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60076658%3A12220%2F05%3A00006166" target="_blank" >RIV/60076658:12220/05:00006166 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    čeština

  • Název v původním jazyce

    Vliv inokulace na kvalitu fermentačního procesu kukuřičných siláží

  • Popis výsledku v původním jazyce

    U silážovaných krmiv bylo potvrzeno, že aditiva mají pozitivní vliv na fermentační proces a tím i na celkovou kvalitu siláží. Tento pozitivní vliv byl ještě více patrný na zatřídění podle třídy fermentace.Na základě hodnocení korelačních koeficientů u kukuřičných siláží mezi fermentační třídou a obsahem vlákniny byla zjištěna slabá závislost r 0,10 (p<0,05), mezi fermentační třídou a obsahem kyseliny octové r 0,55 (p<0,05), mezi celkovou třídou a obsahem vlákniny byla zjištěna závislost r 0,48 (p<0,05).Optimální obsah vlákniny je u kukuřičných siláží odpovídá hodnotě do 210 g/kg sušiny.U siláží kde bylo použito aditivum byla zjištěna příznivější kvalita fermentace, což vedlo k redukci hodnot NDF spojeným se zachováním energie.

  • Název v anglickém jazyce

    The inoculation influence for quality of fermentation process in maize silages

  • Popis výsledku anglicky

    We observed the influence of silage additives for choice qualitative parameters at 130 samples of maize silages in working conditions. We evaluated total classification and categorization to quality classes according to fermentation process.It has been found out positive effect of the silage additives for fermentation class and for total silage quality of silages. This positive effect has been more considerable at classification to the fermentation classes. They have been evaluated correlation coefficients at maize silages between fermentation class and crude fiber content - weak dependence r = 0,10 (P<0,05), between fermentation class and acetic acid content - dependence r = 0,55 (P<0,05) and between total class and crude fiber content - dependence r= 0,48 (P<0,05).

Klasifikace

  • Druh

    D - Stať ve sborníku

  • CEP obor

    GH - Výživa hospodářských zvířat

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2005

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název statě ve sborníku

    Sborník z mezinárodního semináře dne 2. listopadu 2005 na téma : kvalita konzervovaných krmiv a jejich použití

  • ISBN

    80-7040-823-5

  • ISSN

  • e-ISSN

  • Počet stran výsledku

    6

  • Strana od-do

    30-35

  • Název nakladatele

    Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích, Zemědělská fakulta

  • Místo vydání

    České Budějovice

  • Místo konání akce

    České Budějovice

  • Datum konání akce

    11. 2. 2005

  • Typ akce podle státní příslušnosti

    CST - Celostátní akce

  • Kód UT WoS článku