Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Vliv silážovacích aditiv na kvalitativní ukazatele kukuřičné siláže

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60076658%3A12220%2F05%3A00006165" target="_blank" >RIV/60076658:12220/05:00006165 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    angličtina

  • Název v původním jazyce

    The influence of silage additives for qualitative parameters of maize silages

  • Popis výsledku v původním jazyce

    The influence of silage additives on chosen qualitative parameters was observed at 130 samples of maize silages in working conditions. There was evaluated total classification and categorization of maize silages to quality classes according to fermentation process in this experiment. We found positive effect of additives on fermentation class and total silage quality. The positive effect has been more considerable at classification to the fermentation classes. The correlation coeficients were evaluatedbetween fermentation class and crude fibre content (r=0,55; P<0,05), fermentation class and acetic acid content (r=0,55; P<0,05) and total class and crude fibre content (r=0,48;P<0,55).

  • Název v anglickém jazyce

    The influence of silage additives for qualitative parameters of maize silages

  • Popis výsledku anglicky

    The influence of silage additives on chosen qualitative parameters was observed at 130 samples of maize silages in working conditions. There was evaluated total classification and categorization of maize silages to quality classes according to fermentation process in this experiment. We found positive effect of additives on fermentation class and total silage quality. The positive effect has been more considerable at classification to the fermentation classes. The correlation coeficients were evaluatedbetween fermentation class and crude fibre content (r=0,55; P<0,05), fermentation class and acetic acid content (r=0,55; P<0,05) and total class and crude fibre content (r=0,48;P<0,55).

Klasifikace

  • Druh

    D - Stať ve sborníku

  • CEP obor

    GH - Výživa hospodářských zvířat

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2005

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název statě ve sborníku

    4. BOKU-Symposium Tierernährung : Tierernährung ohne antibiotische Leistungsförderer : Tagungsband, 27. Oktober 2005, Wien

  • ISBN

    3-900962-62-6

  • ISSN

  • e-ISSN

  • Počet stran výsledku

    6

  • Strana od-do

    256-261

  • Název nakladatele

    Universität für Bodenkultur Wien

  • Místo vydání

    Wien

  • Místo konání akce

    Wien, Austria

  • Datum konání akce

    27. 10. 2005

  • Typ akce podle státní příslušnosti

    EUR - Evropská akce

  • Kód UT WoS článku