Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Vliv vybraných ukazatelů na kvalitu silážovaných krmiv

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60076658%3A12220%2F06%3A00007212" target="_blank" >RIV/60076658:12220/06:00007212 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    čeština

  • Název v původním jazyce

    Vliv vybraných ukazatelů na kvalitu silážovaných krmiv

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Obsah hrubé vlákniny ovlivňuje kvalitativní posouzení siláže z hlediska celkové třídy. Největší (zhoršující) vliv na zatřídění travních siláží do celkové třídy měl obsah hrubé vlákniny s korelačním koeficientem r=0,63 (P<0,05). Biologická aditiva (inokulanty LAB nebo s přídavkem kvasinek) urychlovaly pokles pH v porovnání se silážováním bez aditiv - koliformní bakterie jsou rychleji redukovány, intenzivněji klesá pH a zastavuje se proteolýza. Vysoká kvalita siláží snižuje náklady a představuje předpoklad k souladu produkce a zdraví hospodářských zvířat.

  • Název v anglickém jazyce

    The influence of choice parameters for quality of ensilage feeds

  • Popis výsledku anglicky

    The crude fibre content mostly influences qualitative classification of grass ensilages according to total classes. The highest (deteriorative) influence for classification to total quality class had crude fibre content according to correlation coefficient for evaluation of grass ensilages r 0,63 (P < 0,05). Biological aditives (inoculants with LAB or with supplement of ferments) more quickly decreases pH in comparison with control ensilage without additives - coliform bacteria are reduced more quickly,higher intensity of pH decline and stop of proteolysis. High quality of ensilages minimalize costs and give premise to accordant production and health of farm animals.

Klasifikace

  • Druh

    B - Odborná kniha

  • CEP obor

    GH - Výživa hospodářských zvířat

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2006

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • ISBN

    80-7040-885-5

  • Počet stran knihy

    100

  • Název nakladatele

    Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích, Zemědělská fakulta

  • Místo vydání

    České Budějovice

  • Kód UT WoS knihy