Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Vliv aditiv na kvalitativní parametry silážovaných krmiv

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60076658%3A12220%2F07%3A00008190" target="_blank" >RIV/60076658:12220/07:00008190 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    angličtina

  • Název v původním jazyce

    The influence of additives for qualitative parameters of silage feeds

  • Popis výsledku v původním jazyce

    We observed the influence of silage additives for choice qualitative parameters at clover-grass silages in working conditions. We evaluated total classification and categorisation to quality classes according to fermentative process. It has been found out positive effect of the silage additives for fermentative class and for total silage quality. The positive effect has been more considerable at the classification to the fermentative classes at clover-grass silages. The high content of crude fibre decreased fermentative results and total silage quality at test clover-grass silages. The greatest (deterioration) influence for classification to total quality class has crude fibre content. It is visible from correlation coefficient at clover-grass silagesr=0.75 (P<0.05). The weak dependence r = 0.37 (P<0.05) was detected between fermentative class and acetic acid content. It was detected large dependence between fermentative class and butyric acid content r=0.73 (P<0.05). The silages with

  • Název v anglickém jazyce

    The influence of additives for qualitative parameters of silage feeds

  • Popis výsledku anglicky

    We observed the influence of silage additives for choice qualitative parameters at clover-grass silages in working conditions. We evaluated total classification and categorisation to quality classes according to fermentative process. It has been found out positive effect of the silage additives for fermentative class and for total silage quality. The positive effect has been more considerable at the classification to the fermentative classes at clover-grass silages. The high content of crude fibre decreased fermentative results and total silage quality at test clover-grass silages. The greatest (deterioration) influence for classification to total quality class has crude fibre content. It is visible from correlation coefficient at clover-grass silagesr=0.75 (P<0.05). The weak dependence r = 0.37 (P<0.05) was detected between fermentative class and acetic acid content. It was detected large dependence between fermentative class and butyric acid content r=0.73 (P<0.05). The silages with

Klasifikace

  • Druh

    D - Stať ve sborníku

  • CEP obor

    GH - Výživa hospodářských zvířat

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)<br>S - Specificky vyzkum na vysokych skolach

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2007

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název statě ve sborníku

    Scientifical Papers "Animal Sciences and Biotechnologies", Agroprint Timisoara 10-11.5.2007

  • ISBN

  • ISSN

    1221-5287

  • e-ISSN

  • Počet stran výsledku

    11

  • Strana od-do

    467-477

  • Název nakladatele

    Agroprint Timisoara

  • Místo vydání

    Timisoara

  • Místo konání akce

  • Datum konání akce

  • Typ akce podle státní příslušnosti

  • Kód UT WoS článku