Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Fermentace a aerobní degradace siláží

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F00027014%3A_____%2F24%3A10005927" target="_blank" >RIV/00027014:_____/24:10005927 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    čeština

  • Název v původním jazyce

    Fermentace a aerobní degradace siláží

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Přednáška na semináři &quot;Správné postupy konzervace siláží a senáží v jámách&quot;. Uskutečnila se v Humpolci 21.3.2024. Řešené okruhy témat:Rychlost tvorby fermentačních kyselin, rychlost snížení pH po uzavření jámy, rychlost okyselení siláže při použití inokulantů - rozdíl mezi inokulovanou siláží a spontánní fermentací; teplotaFermentační ztráty, čím jsou způsobeny, jak jsou vysoké, C02Optimální obsah kyselin v hotové siláži a jejich významAerobní degradace - Rizikové faktory na stěně otevřené silážeRizikové faktory - Alkoholy, plísně (mykotoxiny), kvasinky atd., Mohou vznikat alkoholy i ve výborně zhutněné siláži (anaerobní prostředí)?

  • Název v anglickém jazyce

    Fermentation and aerobic degradation of silage

  • Popis výsledku anglicky

    Lecture at the seminar &quot;Correct methods of conservation of silage and silage in pits&quot;. It took place in Humpolec on March 21, 2024. Solved topics: Rate of fermentation acid formation, rate of pH reduction after pit closure, rate of silage acidification when using inoculants - difference between inoculated silage and spontaneous fermentation; temperature Fermentation losses, what are they caused by, as they are high, C02  Optimum acid content in finished silage and their significance Aerobic degradation - Risk factors on the wall of open silage Risk factors - Alcohols, molds (mycotoxins), yeasts, etc. Can alcohols form even in excellently compacted silage (anaerobic environment)?

Klasifikace

  • Druh

    O - Ostatní výsledky

  • CEP obor

  • OECD FORD obor

    40201 - Animal and dairy science; (Animal biotechnology to be 4.4)

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    I - Institucionalni podpora na dlouhodoby koncepcni rozvoj vyzkumne organizace

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2024

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů