Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Vliv silážního aditiva na kvalitu fermentačního procesu siláže pivovarského mláta s přídavkem sorbentu

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62156489%3A43210%2F07%3A00117829" target="_blank" >RIV/62156489:43210/07:00117829 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    čeština

  • Název v původním jazyce

    Vliv silážního aditiva na kvalitu fermentačního procesu siláže pivovarského mláta s přídavkem sorbentu

  • Popis výsledku v původním jazyce

    V modelovém pokusu jsme sledovali kvalitu fermentačního procesu siláží pivovarského mláta, u kterého byla upravena sušina přídavkem ječného šrotu a ošetřeno chemickým aditivem. Z uvedených výsledků vyplývá, že použití sorbentu vlhkosti snižuje produkci silážních šťáv. Použití konzervačního aditiva vedlo ke zlepšení fermentačního procesu, jak v množství tak i v poměru kvasných kyselin, ale i v obsahu alkoholu. Pozitivním výsledkem pokusu je také skutečnost, že v žádné siláži nebyla stanovena kyselina máselná. Použití sorbentu vlhkosti a konzervačního aditiva mělo pozitivní vliv na kvalitu fermentačního procesu.

  • Název v anglickém jazyce

    The effect of silage additive on fermentation quality on brewers grains with absorbent matter

  • Popis výsledku anglicky

    In the experiment was evaluated the effect of additive on the fermentation quality of brewers' grains silage with barley meal compared with the untreated control. There were altogether three treatments in experiment: Variant A -- untreated control; Variant B -- addition of a mixture of organic acids in the dose of 3L/t; Variant C -- addition of a mixture of organic acids in the dose of 6 L/t. We monitored following parameters of fermentation quality in the experiment: Dry matter content, pH, acid waterextract, content of lactic acid, propionic acid, acetic acid, butyric acid, ammonia, alcohol. Results were statistically analyzed using the method of single-factor analysis. The results show that the absorbent using decreased the silage leaking. The silage additive usage leads to an improving of fermentation process. You can see more favorable content and ratio of acids and alcohol. In no silage sample was recognized any butyric acid content. In general the using of absorbent and silage

Klasifikace

  • Druh

    D - Stať ve sborníku

  • CEP obor

    GH - Výživa hospodářských zvířat

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

    <a href="/cs/project/QF4027" target="_blank" >QF4027: Využití odpadů sladařského a pivovarnického průmyslu jako zdroje bílkovin pro výživu zvířat s ohledem na životní prostředí</a><br>

  • Návaznosti

    P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2007

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název statě ve sborníku

    MendelNet 07 Agro - sborník z mezinárodní konference posluchačů postgraduálního doktorského studea

  • ISBN

    978-80-7375-119-7

  • ISSN

  • e-ISSN

  • Počet stran výsledku

    1

  • Strana od-do

    61-61

  • Název nakladatele

  • Místo vydání

    Brno

  • Místo konání akce

    Brno

  • Datum konání akce

    1. 1. 2007

  • Typ akce podle státní příslušnosti

    CST - Celostátní akce

  • Kód UT WoS článku