Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Vliv přídavku silážních aditiv na kvalitu siláže z mačkaného kukuřičného zrna

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62156489%3A43210%2F08%3A00131025" target="_blank" >RIV/62156489:43210/08:00131025 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    angličtina

  • Název v původním jazyce

    The effect of silage additive supplementation on fermentation process of climper high moisture maize grain corn

  • Popis výsledku v původním jazyce

    In the experiment with climper high moisture maize grain corn, the conservative effect of chemical additive on the fermentation process quality of model silages was examined, and compared with the control untreated silage. The chemical means based on organic acid mixture was applied homogeneously in dose of 3.5 L/t. At conservsation with the chemical means, a statistically significant (P<0.01) decrease of lactic acid formation from 23.42 g/kg DM of control silage to 15.17 g/kg DM and reduction of the total fermentation acid content in silages occured. Simultaneously, the highest amounts of acetic acid (7.66 g/kg DM) and ethanol content (11.22 g/kg DM) were analysed significantly (P<0.01). The chemical preservative concentrations used under conditions of this experiment (3.5 L/t) did not inhibit sufficiently the undesired microflora, and the final conservation was caused evidently only by intense decrease of pH value. The ammonium content in model silages was not affected significantly

  • Název v anglickém jazyce

    The effect of silage additive supplementation on fermentation process of climper high moisture maize grain corn

  • Popis výsledku anglicky

    In the experiment with climper high moisture maize grain corn, the conservative effect of chemical additive on the fermentation process quality of model silages was examined, and compared with the control untreated silage. The chemical means based on organic acid mixture was applied homogeneously in dose of 3.5 L/t. At conservsation with the chemical means, a statistically significant (P<0.01) decrease of lactic acid formation from 23.42 g/kg DM of control silage to 15.17 g/kg DM and reduction of the total fermentation acid content in silages occured. Simultaneously, the highest amounts of acetic acid (7.66 g/kg DM) and ethanol content (11.22 g/kg DM) were analysed significantly (P<0.01). The chemical preservative concentrations used under conditions of this experiment (3.5 L/t) did not inhibit sufficiently the undesired microflora, and the final conservation was caused evidently only by intense decrease of pH value. The ammonium content in model silages was not affected significantly

Klasifikace

  • Druh

    D - Stať ve sborníku

  • CEP obor

    GH - Výživa hospodářských zvířat

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

    <a href="/cs/project/QH71041" target="_blank" >QH71041: Vliv patogenních mikroorganismů a jejich sekundárních metabolitů na kvalitu a hygienickou nezávadnost objemných krmiv</a><br>

  • Návaznosti

    Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2008

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název statě ve sborníku

    Problemy agrotechniki oraz wykorzystowania kukurydzy i sorgo

  • ISBN

    978-83-7160-490-4

  • ISSN

  • e-ISSN

  • Počet stran výsledku

    3

  • Strana od-do

  • Název nakladatele

    Uniwersytet Przyrodniczy w Poznaniu

  • Místo vydání

    Poznań

  • Místo konání akce

    Poznan

  • Datum konání akce

    1. 1. 2008

  • Typ akce podle státní příslušnosti

    EUR - Evropská akce

  • Kód UT WoS článku