Vliv přídavku silážních aditiv na kvalitu siláže z mačkaného kukuřičného zrna
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62156489%3A43210%2F08%3A00131025" target="_blank" >RIV/62156489:43210/08:00131025 - isvavai.cz</a>
Výsledek na webu
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
angličtina
Název v původním jazyce
The effect of silage additive supplementation on fermentation process of climper high moisture maize grain corn
Popis výsledku v původním jazyce
In the experiment with climper high moisture maize grain corn, the conservative effect of chemical additive on the fermentation process quality of model silages was examined, and compared with the control untreated silage. The chemical means based on organic acid mixture was applied homogeneously in dose of 3.5 L/t. At conservsation with the chemical means, a statistically significant (P<0.01) decrease of lactic acid formation from 23.42 g/kg DM of control silage to 15.17 g/kg DM and reduction of the total fermentation acid content in silages occured. Simultaneously, the highest amounts of acetic acid (7.66 g/kg DM) and ethanol content (11.22 g/kg DM) were analysed significantly (P<0.01). The chemical preservative concentrations used under conditions of this experiment (3.5 L/t) did not inhibit sufficiently the undesired microflora, and the final conservation was caused evidently only by intense decrease of pH value. The ammonium content in model silages was not affected significantly
Název v anglickém jazyce
The effect of silage additive supplementation on fermentation process of climper high moisture maize grain corn
Popis výsledku anglicky
In the experiment with climper high moisture maize grain corn, the conservative effect of chemical additive on the fermentation process quality of model silages was examined, and compared with the control untreated silage. The chemical means based on organic acid mixture was applied homogeneously in dose of 3.5 L/t. At conservsation with the chemical means, a statistically significant (P<0.01) decrease of lactic acid formation from 23.42 g/kg DM of control silage to 15.17 g/kg DM and reduction of the total fermentation acid content in silages occured. Simultaneously, the highest amounts of acetic acid (7.66 g/kg DM) and ethanol content (11.22 g/kg DM) were analysed significantly (P<0.01). The chemical preservative concentrations used under conditions of this experiment (3.5 L/t) did not inhibit sufficiently the undesired microflora, and the final conservation was caused evidently only by intense decrease of pH value. The ammonium content in model silages was not affected significantly
Klasifikace
Druh
D - Stať ve sborníku
CEP obor
GH - Výživa hospodářských zvířat
OECD FORD obor
—
Návaznosti výsledku
Projekt
<a href="/cs/project/QH71041" target="_blank" >QH71041: Vliv patogenních mikroorganismů a jejich sekundárních metabolitů na kvalitu a hygienickou nezávadnost objemných krmiv</a><br>
Návaznosti
Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)
Ostatní
Rok uplatnění
2008
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Údaje specifické pro druh výsledku
Název statě ve sborníku
Problemy agrotechniki oraz wykorzystowania kukurydzy i sorgo
ISBN
978-83-7160-490-4
ISSN
—
e-ISSN
—
Počet stran výsledku
3
Strana od-do
—
Název nakladatele
Uniwersytet Przyrodniczy w Poznaniu
Místo vydání
Poznań
Místo konání akce
Poznan
Datum konání akce
1. 1. 2008
Typ akce podle státní příslušnosti
EUR - Evropská akce
Kód UT WoS článku
—