Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Effect of conservation additive on fermentation process quality of brewer grain's silage with addition malt sprouts as humidity absorbent

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62156489%3A43210%2F09%3A00151866" target="_blank" >RIV/62156489:43210/09:00151866 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    angličtina

  • Název v původním jazyce

    Effect of conservation additive on fermentation process quality of brewer grain's silage with addition malt sprouts as humidity absorbent

  • Popis výsledku v původním jazyce

    The aim of the work was to evaluate the effect of chemical conservation additive on fermentation process quality of brewer grains' silage with addition of humidity absorbent (malt sprouts). In a model experiment the fresh brewer grains were used. A dry matter (DM) content of brewer grains was 221.9 g/kg. The brewer grains' were supplied by malt sprouts to reach DM content of conserved matter on level 320 -- 350 g/kg. Three treatments with three repetitions were prepared. The treatment A was a control treatment were supplied by humidity absorbent, but without any additive. The treatment B was supplied by chemical additive with its dose 3.5 l per tone. Chemical conservation additive was based on formic acid, propionic acid, benzoic acid and formamide content. The treatment C was supplied by microbiology additive with its dose 2 g per tone. Microbiology additive contains Lactobacillus paracasei (DSM 16245), Lactobacillus lactis (NCIMB 30160) and Pediococcus acidilactici (DSM 16243). Model

  • Název v anglickém jazyce

    Effect of conservation additive on fermentation process quality of brewer grain's silage with addition malt sprouts as humidity absorbent

  • Popis výsledku anglicky

    The aim of the work was to evaluate the effect of chemical conservation additive on fermentation process quality of brewer grains' silage with addition of humidity absorbent (malt sprouts). In a model experiment the fresh brewer grains were used. A dry matter (DM) content of brewer grains was 221.9 g/kg. The brewer grains' were supplied by malt sprouts to reach DM content of conserved matter on level 320 -- 350 g/kg. Three treatments with three repetitions were prepared. The treatment A was a control treatment were supplied by humidity absorbent, but without any additive. The treatment B was supplied by chemical additive with its dose 3.5 l per tone. Chemical conservation additive was based on formic acid, propionic acid, benzoic acid and formamide content. The treatment C was supplied by microbiology additive with its dose 2 g per tone. Microbiology additive contains Lactobacillus paracasei (DSM 16245), Lactobacillus lactis (NCIMB 30160) and Pediococcus acidilactici (DSM 16243). Model

Klasifikace

  • Druh

    J<sub>x</sub> - Nezařazeno - Článek v odborném periodiku (Jimp, Jsc a Jost)

  • CEP obor

    GH - Výživa hospodářských zvířat

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

    <a href="/cs/project/QF4027" target="_blank" >QF4027: Využití odpadů sladařského a pivovarnického průmyslu jako zdroje bílkovin pro výživu zvířat s ohledem na životní prostředí</a><br>

  • Návaznosti

    P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2009

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název periodika

    Animal welfare, etológia és tartástechnológia

  • ISSN

    1786-8440

  • e-ISSN

  • Svazek periodika

    1

  • Číslo periodika v rámci svazku

    1

  • Stát vydavatele periodika

    HU - Maďarsko

  • Počet stran výsledku

    6

  • Strana od-do

  • Kód UT WoS článku

  • EID výsledku v databázi Scopus