Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Obohacená a stabilizovaná siláž na bázi pivovarského mláta

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62156489%3A43210%2F12%3A00178603" target="_blank" >RIV/62156489:43210/12:00178603 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

    <a href="http://spisy.upv.cz/UtilityModels/FullDocuments/FDUM0024/uv024005.pdf" target="_blank" >http://spisy.upv.cz/UtilityModels/FullDocuments/FDUM0024/uv024005.pdf</a>

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    čeština

  • Název v původním jazyce

    Obohacená a stabilizovaná siláž na bázi pivovarského mláta

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Podstata užitného vzoru spočívá v biotechnologické metodě při využití vhodných sorbentů vlhkosti (sladový květ, pšeničné otruby aj.), kterými po homogenním zamísení do silážovaného pivovarské mláta ve vhodném poměru se dosáhne zvýšení obsahu sušiny nad hodnotu 30 %), při které již nedochází k tvorbě a úniku silážních šťáv a zároveň se zlepší kvalita fermentačního procesu, neboť samotné pivovarské mláto jako bílkovinné krmivo je těžce silážovatelným krmivem. Podstata užitného vzoru spočívá dále i ve využívání vhodných konzervačních prostředků -- zejména chemických prostředků (např. Kemisile) na bázi organických kyselin (mravenčí, propionová) v dávce 3-5 litrů/t; popř. biochemických preparátů, kterými se usměrní fermentační proces a zvýší se stabilita krmiva. Z výzkumných a provozních pokusů vyplynulo, že optimální sušina siláže z čerstvého pivovarského mláta a přidaného sladového květu jako sorbentu vlhkosti, by měla být minimálně 30 %. Poměr mezi pivovarským mlátem a sladovým květem se

  • Název v anglickém jazyce

    Enriched and stabilized silage-based brewer's grains

  • Popis výsledku anglicky

    The essence of a utility model lies in the biotechnological method using suitable adsorbents humidity (malt, wheat bran, etc.), after which a homogeneous zamísení in ensiled brewer's grains in an appropriate ratio is achieved by increasing the solids content in excess of 30%) in which there is no longer to produce and leakage of silage juices, while improving the quality of the fermentation process itself because brewer's grains as protein feed is heavily silážovatelným feed. The essence of the utilitymodel is also suitable in the use of preservatives - in particular chemicals (eg Kemisile) based on organic acids (formic, propionic acid) at a dose of 3-5 l / t respectively. biochemical preparations, which directs the fermentation process and increasethe stability of the feed. From research and operational experiments showed that the optimum silage dry matter of fresh brewer's grains and malt sprouts added as sorbent humidity should be at least 30%. The ratio between brewing dregs and

Klasifikace

  • Druh

    F<sub>uzit</sub> - Užitný vzor

  • CEP obor

    GH - Výživa hospodářských zvířat

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

    <a href="/cs/project/QF4027" target="_blank" >QF4027: Využití odpadů sladařského a pivovarnického průmyslu jako zdroje bílkovin pro výživu zvířat s ohledem na životní prostředí</a><br>

  • Návaznosti

    Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2012

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Číslo patentu nebo vzoru

    23271

  • Vydavatel

    CZ001 -

  • Název vydavatele

    Industrial Property Office

  • Místo vydání

    Prague

  • Stát vydání

    CZ - Česká republika

  • Datum přijetí

  • Název vlastníka

    Mendelova univerzita v Brně

  • Způsob využití

    A - Výsledek využívá pouze poskytovatel

  • Druh možnosti využití

    P - Využití výsledku jiným subjektem je v některých případech možné bez nabytí licence