Vliv inokulace silážních kukuřičných palic na ukazatele fermentačního procesu
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62156489%3A43210%2F05%3A00087321" target="_blank" >RIV/62156489:43210/05:00087321 - isvavai.cz</a>
Výsledek na webu
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
čeština
Název v původním jazyce
Vliv inokulace silážních kukuřičných palic na ukazatele fermentačního procesu
Popis výsledku v původním jazyce
Vliv inokulace silážních kukuřičných palic na ukazatele fermentačního procesu
Název v anglickém jazyce
The Effect Of Bacterial Inoculation Of Ensiled Crushed Maize Ears On The Fermentation Process
Popis výsledku anglicky
In the experiment was examined the effect of biological additive on the fermentation quality of crushed maize ears of four treatments by comparing with the untreated control. The addition of inoculant "A1" in our experiment conditions increased statistically significantly (P<0.01) the pH value (4.02+-0.01). The bacterial inoculant "C1" increased significantly (P<0.01) the contents of lactic acid (35,62+-1,24 g/kg DM), acetic acid (11,81+-0,17 g/kg DM) and sum of acids (47,43+-1,38 g/kg DM). The highestDM content (P<0.01) was in experimental inoculated silages with additive "A1" (53,56+-0,24 %). The inoculation positive effect was demonstrated by increased lactic acid, total acid production and LA/AA ratio.
Klasifikace
Druh
D - Stať ve sborníku
CEP obor
GH - Výživa hospodářských zvířat
OECD FORD obor
—
Návaznosti výsledku
Projekt
—
Návaznosti
Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)
Ostatní
Rok uplatnění
2005
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Údaje specifické pro druh výsledku
Název statě ve sborníku
Výživa zvířat 2005
ISBN
80-213-1373-0
ISSN
—
e-ISSN
—
Počet stran výsledku
5
Strana od-do
64-68
Název nakladatele
Česká zemědělská univerzita v Praze
Místo vydání
Praha
Místo konání akce
Praha
Datum konání akce
15. 9. 2005
Typ akce podle státní příslušnosti
EUR - Evropská akce
Kód UT WoS článku
—