Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Vliv inokulace silážních kukuřičných palic na ukazatele fermentačního procesu

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62156489%3A43210%2F05%3A00087321" target="_blank" >RIV/62156489:43210/05:00087321 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    čeština

  • Název v původním jazyce

    Vliv inokulace silážních kukuřičných palic na ukazatele fermentačního procesu

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Vliv inokulace silážních kukuřičných palic na ukazatele fermentačního procesu

  • Název v anglickém jazyce

    The Effect Of Bacterial Inoculation Of Ensiled Crushed Maize Ears On The Fermentation Process

  • Popis výsledku anglicky

    In the experiment was examined the effect of biological additive on the fermentation quality of crushed maize ears of four treatments by comparing with the untreated control. The addition of inoculant "A1" in our experiment conditions increased statistically significantly (P<0.01) the pH value (4.02+-0.01). The bacterial inoculant "C1" increased significantly (P<0.01) the contents of lactic acid (35,62+-1,24 g/kg DM), acetic acid (11,81+-0,17 g/kg DM) and sum of acids (47,43+-1,38 g/kg DM). The highestDM content (P<0.01) was in experimental inoculated silages with additive "A1" (53,56+-0,24 %). The inoculation positive effect was demonstrated by increased lactic acid, total acid production and LA/AA ratio.

Klasifikace

  • Druh

    D - Stať ve sborníku

  • CEP obor

    GH - Výživa hospodářských zvířat

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2005

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název statě ve sborníku

    Výživa zvířat 2005

  • ISBN

    80-213-1373-0

  • ISSN

  • e-ISSN

  • Počet stran výsledku

    5

  • Strana od-do

    64-68

  • Název nakladatele

    Česká zemědělská univerzita v Praze

  • Místo vydání

    Praha

  • Místo konání akce

    Praha

  • Datum konání akce

    15. 9. 2005

  • Typ akce podle státní příslušnosti

    EUR - Evropská akce

  • Kód UT WoS článku