Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Nutriční hodnota šťovíku tupolistého a jeho vliv na kvalitu travních siláží

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62156489%3A43210%2F04%3A00002189" target="_blank" >RIV/62156489:43210/04:00002189 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    němčina

  • Název v původním jazyce

    Nutritive value of broad-leaved dock (Rumex obtusifolius L.) and its effect on the quality of grass silages

  • Popis výsledku v původním jazyce

    The effect of broad-leaved dock on impaired nutritive value of grassland herbages was studied together with the effect of dock and addition of microbial inoculant on the fermentation process in grass silages. The herbage of broad-leaved dock exhibits lowlow DM content, CP and fibre contents comparable with red clover, yet its NEL concentration is low. Quality of silages made of dock at DM content over 300 g/kg is good, but the silages show significantly lower content of lactic acid (35,9%), acetic acid(70,0%) and higher pH values (4,69 vs. 4,35) as compared with the grass silage.

  • Název v anglickém jazyce

    Nutritive value of broad-leaved dock (Rumex obtusifolius L.) and its effect on the quality of grass silages

  • Popis výsledku anglicky

    The effect of broad-leaved dock on impaired nutritive value of grassland herbages was studied together with the effect of dock and addition of microbial inoculant on the fermentation process in grass silages. The herbage of broad-leaved dock exhibits lowlow DM content, CP and fibre contents comparable with red clover, yet its NEL concentration is low. Quality of silages made of dock at DM content over 300 g/kg is good, but the silages show significantly lower content of lactic acid (35,9%), acetic acid(70,0%) and higher pH values (4,69 vs. 4,35) as compared with the grass silage.

Klasifikace

  • Druh

    J<sub>x</sub> - Nezařazeno - Článek v odborném periodiku (Jimp, Jsc a Jost)

  • CEP obor

    GH - Výživa hospodářských zvířat

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2004

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název periodika

    Czech Journal of Animal Science

  • ISSN

    1212-1819

  • e-ISSN

  • Svazek periodika

    49

  • Číslo periodika v rámci svazku

    4

  • Stát vydavatele periodika

    CZ - Česká republika

  • Počet stran výsledku

    12

  • Strana od-do

    144-155

  • Kód UT WoS článku

  • EID výsledku v databázi Scopus