Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Vliv diferencovaného přídavku močoviny na fermentační charakteristiky LKS siláže kukuřice.

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62156489%3A43210%2F09%3A00145933" target="_blank" >RIV/62156489:43210/09:00145933 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    čeština

  • Název v původním jazyce

    Vliv diferencovaného přídavku močoviny na fermentační charakteristiky LKS siláže kukuřice.

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Cílem práce bylo posoudit vliv přídavku močoviny na kvalitu fermentačního procesu modelových siláží z mechanicky upravených kukuřičných palic s listeny a porovnání s neošetřenou kontrolní siláží. Močovina byla k materiálu pošrotovaných olistěných palic aplikována homogenně v dávce 2,5 kg. resp. 5 kg.t-1. Byl zjištěn pozitivní vliv přídavku močoviny na produkci kyseliny mléčné, na celkovou volnou titrační kyselost a snížení obsahu kyseliny octové. V obsahu etanolu nebyla redukce ve srovnání s kontrolní siláží potvrzena. V močovinou ošetřených silážích LKS byla prokázána nižší ztráta sušiny ve srovnání s kontrolní siláží.

  • Název v anglickém jazyce

    EFFECT OF DIFFERENT SUPPLEMENTATION OF UREA ON THE FERMENTATION CHARACTERISTICS OF CRUSHED MAIZE EARS SILAGE

  • Popis výsledku anglicky

    In the experiment was the effect of urea supplementation on the fermentation quality of crushed maize ears by comparing with the untreated control (A). The addition of urea (B a C) in our experiment conditions increased not statistically significantly the pH value (3.82+-0.007, resp. 3.82+-0.025) in comparison with control silage. The urea supplementation ("B") increased significantly the contents of lactic acid (4.624+-0.0795 %/kg DM), acetic acid (1.539+-0.0280 % /kg DM), sum of acids (6.163+-0.091 %DM) and not decreased in the trial the ethanol content. The supplementastion of urea has a positive effect in reduction on the loss of dry mater (6.08 % resp. 5.12 %) in comparison with control silage (8.08 %).

Klasifikace

  • Druh

    D - Stať ve sborníku

  • CEP obor

    GH - Výživa hospodářských zvířat

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

    <a href="/cs/project/QH71041" target="_blank" >QH71041: Vliv patogenních mikroorganismů a jejich sekundárních metabolitů na kvalitu a hygienickou nezávadnost objemných krmiv</a><br>

  • Návaznosti

    Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2009

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název statě ve sborníku

    Sborník konference VIII. Kábrtovy dietetické dny

  • ISBN

    978-80-7305-065-8

  • ISSN

  • e-ISSN

  • Počet stran výsledku

    6

  • Strana od-do

  • Název nakladatele

    Veterinární a farmaceutická univerzita v Brně

  • Místo vydání

    Brno

  • Místo konání akce

  • Datum konání akce

  • Typ akce podle státní příslušnosti

  • Kód UT WoS článku