The importance of bacterial and chemical preservatives to improve the silage making process of cocksfoot grass
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62156489%3A43210%2F13%3A00201021" target="_blank" >RIV/62156489:43210/13:00201021 - isvavai.cz</a>
Výsledek na webu
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
angličtina
Název v původním jazyce
The importance of bacterial and chemical preservatives to improve the silage making process of cocksfoot grass
Popis výsledku v původním jazyce
Four varieties of cocksfoot were used in a specific study to determinate the effect of silage additives on fermentation characteristics. Herbage was chopped and ensiled in laboratory silos in 3 replicates per treatment. Treatments of grass silages were:1) without additives (WA) was used as control, 2) with bacterial inoculants (BI) and 3) with chemical preservatives (CP). After 90 days of conservation at temperature 26-28 °C, the silages were subjected to chemical analysis, during which were measured the levels of pH, contents of ammonia, lactic, propionic, acetic, butyric acids, ethanol and acidity of water extract. The significantly (P<0.05) lower content of lactic, acetic acids and ethanol were detected in Starly variety compared to other varieties. Moreover, in silage ensiled with biological inoculants (BI) were found significant differences in the contents of lactic acid (5.09 %) in contrast with control (WA) and chemical silage model (CP).
Název v anglickém jazyce
The importance of bacterial and chemical preservatives to improve the silage making process of cocksfoot grass
Popis výsledku anglicky
Four varieties of cocksfoot were used in a specific study to determinate the effect of silage additives on fermentation characteristics. Herbage was chopped and ensiled in laboratory silos in 3 replicates per treatment. Treatments of grass silages were:1) without additives (WA) was used as control, 2) with bacterial inoculants (BI) and 3) with chemical preservatives (CP). After 90 days of conservation at temperature 26-28 °C, the silages were subjected to chemical analysis, during which were measured the levels of pH, contents of ammonia, lactic, propionic, acetic, butyric acids, ethanol and acidity of water extract. The significantly (P<0.05) lower content of lactic, acetic acids and ethanol were detected in Starly variety compared to other varieties. Moreover, in silage ensiled with biological inoculants (BI) were found significant differences in the contents of lactic acid (5.09 %) in contrast with control (WA) and chemical silage model (CP).
Klasifikace
Druh
D - Stať ve sborníku
CEP obor
GH - Výživa hospodářských zvířat
OECD FORD obor
—
Návaznosti výsledku
Projekt
<a href="/cs/project/QJ1310100" target="_blank" >QJ1310100: Vývoj a optimalizace metod stanovení biogenních aminů v návaznosti na zvýšení zdravotní bezpečnosti siláží</a><br>
Návaznosti
P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)
Ostatní
Rok uplatnění
2013
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Údaje specifické pro druh výsledku
Název statě ve sborníku
X. Kábrtovy dietetické dny
ISBN
978-80-263-0365-7
ISSN
—
e-ISSN
—
Počet stran výsledku
4
Strana od-do
107-110
Název nakladatele
Veterinární a farmaceutická univerzita Brno
Místo vydání
Brno
Místo konání akce
Brno
Datum konání akce
1. 1. 2013
Typ akce podle státní příslušnosti
EUR - Evropská akce
Kód UT WoS článku
—