Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

The importance of bacterial and chemical preservatives to improve the silage making process of cocksfoot grass

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62156489%3A43210%2F13%3A00201021" target="_blank" >RIV/62156489:43210/13:00201021 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    angličtina

  • Název v původním jazyce

    The importance of bacterial and chemical preservatives to improve the silage making process of cocksfoot grass

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Four varieties of cocksfoot were used in a specific study to determinate the effect of silage additives on fermentation characteristics. Herbage was chopped and ensiled in laboratory silos in 3 replicates per treatment. Treatments of grass silages were:1) without additives (WA) was used as control, 2) with bacterial inoculants (BI) and 3) with chemical preservatives (CP). After 90 days of conservation at temperature 26-28 °C, the silages were subjected to chemical analysis, during which were measured the levels of pH, contents of ammonia, lactic, propionic, acetic, butyric acids, ethanol and acidity of water extract. The significantly (P<0.05) lower content of lactic, acetic acids and ethanol were detected in Starly variety compared to other varieties. Moreover, in silage ensiled with biological inoculants (BI) were found significant differences in the contents of lactic acid (5.09 %) in contrast with control (WA) and chemical silage model (CP).

  • Název v anglickém jazyce

    The importance of bacterial and chemical preservatives to improve the silage making process of cocksfoot grass

  • Popis výsledku anglicky

    Four varieties of cocksfoot were used in a specific study to determinate the effect of silage additives on fermentation characteristics. Herbage was chopped and ensiled in laboratory silos in 3 replicates per treatment. Treatments of grass silages were:1) without additives (WA) was used as control, 2) with bacterial inoculants (BI) and 3) with chemical preservatives (CP). After 90 days of conservation at temperature 26-28 °C, the silages were subjected to chemical analysis, during which were measured the levels of pH, contents of ammonia, lactic, propionic, acetic, butyric acids, ethanol and acidity of water extract. The significantly (P<0.05) lower content of lactic, acetic acids and ethanol were detected in Starly variety compared to other varieties. Moreover, in silage ensiled with biological inoculants (BI) were found significant differences in the contents of lactic acid (5.09 %) in contrast with control (WA) and chemical silage model (CP).

Klasifikace

  • Druh

    D - Stať ve sborníku

  • CEP obor

    GH - Výživa hospodářských zvířat

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

    <a href="/cs/project/QJ1310100" target="_blank" >QJ1310100: Vývoj a optimalizace metod stanovení biogenních aminů v návaznosti na zvýšení zdravotní bezpečnosti siláží</a><br>

  • Návaznosti

    P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2013

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název statě ve sborníku

    X. Kábrtovy dietetické dny

  • ISBN

    978-80-263-0365-7

  • ISSN

  • e-ISSN

  • Počet stran výsledku

    4

  • Strana od-do

    107-110

  • Název nakladatele

    Veterinární a farmaceutická univerzita Brno

  • Místo vydání

    Brno

  • Místo konání akce

    Brno

  • Datum konání akce

    1. 1. 2013

  • Typ akce podle státní příslušnosti

    EUR - Evropská akce

  • Kód UT WoS článku