Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Effect of silage additives on fermentation characteristics of maize silage

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F00027014%3A_____%2F16%3AN0000137" target="_blank" >RIV/00027014:_____/16:N0000137 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

    <a href="http://www.vuzv.cz/sites/File/_privat/16138.pdf" target="_blank" >http://www.vuzv.cz/sites/File/_privat/16138.pdf</a>

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    angličtina

  • Název v původním jazyce

    Effect of silage additives on fermentation characteristics of maize silage

  • Popis výsledku v původním jazyce

    The aim of this study was to evaluate the effect of chemical and microbiological additives on fermentation characteristics in com silage at 1, 3, 5, 10 and 90 days of ensiling. The following additives were used: commercial bacterial inoculant (2 g/t) containing homofermentative lactic acid bacteria Lactobacillus plantarum, Lactobacillus paracasei and Pediococcus pentosaceus, and chemical additive containing formic acid, propionic acid, ammonium formate and benzoic acid (4 1/t). Both additives positively influenced the fermentation process in corn silage. Their application resulted in a decreased pH in the treated compared to untreated silage at 1 day of ensiling (P<0.05). Significant pH reductions (P<0.05) were particularly observed between days 1 and 3 and between days 3 and 10 for all treatments. The highest content of water soluble-carbohydrates (WSC) was preserved in the silage treated with the chemical additive (P<0.05) at 3, 5, 10 and 90 days of ensiling. The highest and thus the most desirable value of the lactic to acetic acid ratio was obtained at 90 days of ensiling in the group with the bacterial additive (P<0.05).

  • Název v anglickém jazyce

    Effect of silage additives on fermentation characteristics of maize silage

  • Popis výsledku anglicky

    The aim of this study was to evaluate the effect of chemical and microbiological additives on fermentation characteristics in com silage at 1, 3, 5, 10 and 90 days of ensiling. The following additives were used: commercial bacterial inoculant (2 g/t) containing homofermentative lactic acid bacteria Lactobacillus plantarum, Lactobacillus paracasei and Pediococcus pentosaceus, and chemical additive containing formic acid, propionic acid, ammonium formate and benzoic acid (4 1/t). Both additives positively influenced the fermentation process in corn silage. Their application resulted in a decreased pH in the treated compared to untreated silage at 1 day of ensiling (P<0.05). Significant pH reductions (P<0.05) were particularly observed between days 1 and 3 and between days 3 and 10 for all treatments. The highest content of water soluble-carbohydrates (WSC) was preserved in the silage treated with the chemical additive (P<0.05) at 3, 5, 10 and 90 days of ensiling. The highest and thus the most desirable value of the lactic to acetic acid ratio was obtained at 90 days of ensiling in the group with the bacterial additive (P<0.05).

Klasifikace

  • Druh

    O - Ostatní výsledky

  • CEP obor

    GH - Výživa hospodářských zvířat

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    I - Institucionalni podpora na dlouhodoby koncepcni rozvoj vyzkumne organizace

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2016

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů