Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Chmel jako součást výživy prasat

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F00027014%3A_____%2F24%3A10006124" target="_blank" >RIV/00027014:_____/24:10006124 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    čeština

  • Název v původním jazyce

    Chmel jako součást výživy prasat

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Chmel obsahuje široké spektrum pozitivně působících látek, které lze využít nejen v pivovarnictví, ale i v dalších oborech. Jednou z možností je jeho aplikace v oblasti zootechnické a veterinární jako součást krmných směsí pro prasata. Ve Výzkumném ústavu živočišné výroby byla navržena krmná směs s přídavkem sušeného chmele určená pro poslední fázi výkrmu jatečných prasat, a to především v alternativních chovech s požadavkem na vyšší přidanou hodnotu produktů. Směs byla ověřena v provozních podmínkách pro výkrm prasat plemene přeštické černostrakaté, kde bylo zjištěno pozitivní ovlivnění nutriční hodnoty produkovaného masa, při současném snížení spotřeby krmné směsi.

  • Název v anglickém jazyce

    Hops as part of pig nutrition

  • Popis výsledku anglicky

    Hops contain a wide range of substances with a positive effect that can be used not only in brewing, but also in other fields. One of the possibilities is its application in zootechnical and veterinary fields as part of feed mixtures for pigs. At the Institute of Animal Science, a feed mixture with the addition of dried hops was designed for finishing pigs, especially in alternative farms with a requirement for higher added value of products. The mixture was verified in operating conditions for fattening pigs of the Přeštice Black-Pied breed, where a positive influence on the nutritional value of the produced meat was found, while simultaneously reducing the consumption of the feed mixture.

Klasifikace

  • Druh

    O - Ostatní výsledky

  • CEP obor

  • OECD FORD obor

    40100 - Agriculture, Forestry, and Fisheries

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    I - Institucionalni podpora na dlouhodoby koncepcni rozvoj vyzkumne organizace

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2024

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů