Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Possibilities of the industrial of Aspergillus niger mycelial wastes of citric acid production

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F00027022%3A_____%2F00%3A00000020" target="_blank" >RIV/00027022:_____/00:00000020 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    angličtina

  • Název v původním jazyce

    Possibilities of the industrial of Aspergillus niger mycelial wastes of citric acid production

  • Popis výsledku v původním jazyce

    The aim of the project is to suggest possibilities of the industrial utilization of Aspergillus niger mycelial wastes from citric acid production in a biotechnological plant in Czech republic. At present the main part of the mycelial waste is discarded to the sewage treatment system or burnt. The mycelial waste is one of the causes of environmental pollution. It contains a significant quantity of valuable substances, such as polysaccharides, incl. chitin and chitosan, proteins, incl. many enzymes, lipids and many others. The project includes two parts. The first part is a literature review on the possibilities of the industrial usage of the raw material wastes and of isolating valuable substances from the wastes asa well as their industrial using. Special attention is paid to chitin and chiotosan, valuable polysaccharides of the cell wals of the mould. The second part of the project contains several practical suggestions for the industrial usage of the mass biomass in Czech republic. u

  • Název v anglickém jazyce

    Possibilities of the industrial of Aspergillus niger mycelial wastes of citric acid production

  • Popis výsledku anglicky

    The aim of the project is to suggest possibilities of the industrial utilization of Aspergillus niger mycelial wastes from citric acid production in a biotechnological plant in Czech republic. At present the main part of the mycelial waste is discarded to the sewage treatment system or burnt. The mycelial waste is one of the causes of environmental pollution. It contains a significant quantity of valuable substances, such as polysaccharides, incl. chitin and chitosan, proteins, incl. many enzymes, lipids and many others. The project includes two parts. The first part is a literature review on the possibilities of the industrial usage of the raw material wastes and of isolating valuable substances from the wastes asa well as their industrial using. Special attention is paid to chitin and chiotosan, valuable polysaccharides of the cell wals of the mould. The second part of the project contains several practical suggestions for the industrial usage of the mass biomass in Czech republic. u

Klasifikace

  • Druh

    D - Stať ve sborníku

  • CEP obor

    GM - Potravinářství

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

    <a href="/cs/project/QE0180" target="_blank" >QE0180: Zpracování a využití odpadního mycelia po výrobě potravinářské kyseliny citronové pro další průmyslové aplikace.</a><br>

  • Návaznosti

    P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2000

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název statě ve sborníku

    Third Int. Course on Food Technology

  • ISBN

  • ISSN

  • e-ISSN

  • Počet stran výsledku

    1

  • Strana od-do

  • Název nakladatele

    The Hebrew University of Jerusalem, Faculty of Agricultural Food and Environmental Quality Sciences

  • Místo vydání

    Rehovot, Israel

  • Místo konání akce

  • Datum konání akce

  • Typ akce podle státní příslušnosti

  • Kód UT WoS článku