Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Verification of prediction of Growth of Listeria monocytogenes microorganisms in chicken meat

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F00027022%3A_____%2F00%3A00000024" target="_blank" >RIV/00027022:_____/00:00000024 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    angličtina

  • Název v původním jazyce

    Verification of prediction of Growth of Listeria monocytogenes microorganisms in chicken meat

  • Popis výsledku v původním jazyce

    A raw chicken was comminuted and homogenised. There were measured water activity and pH (aw=1 for temperature 25°C, pH=5,8 for temperature 8°C). Input raw material was investigated on Listeria monocytogenes micro-organisms occurence (negative) and inoculation was made by Listeria monocytogenes CCM4699 micro-organisms. Number of Listeria monocytogenes, total number of micro-organisms and Coliform micro-organisms were determined in range 0-7 days by microbial survey for storage temperatures 4,9, 7 and 8,3°C. The increase of CFU Listeria monocytogenes became for temperature 4,9°C about log CFU/g=1,5 after 6 days, for temperatures 7°C and 8,3°C about log CFU/g=2 (regarding starting counts). The prediction using Food MicroModel was also made. The best agreement between experiment and prediction was received for lowest incubation temperature 4,9°C.

  • Název v anglickém jazyce

    Verification of prediction of Growth of Listeria monocytogenes microorganisms in chicken meat

  • Popis výsledku anglicky

    A raw chicken was comminuted and homogenised. There were measured water activity and pH (aw=1 for temperature 25°C, pH=5,8 for temperature 8°C). Input raw material was investigated on Listeria monocytogenes micro-organisms occurence (negative) and inoculation was made by Listeria monocytogenes CCM4699 micro-organisms. Number of Listeria monocytogenes, total number of micro-organisms and Coliform micro-organisms were determined in range 0-7 days by microbial survey for storage temperatures 4,9, 7 and 8,3°C. The increase of CFU Listeria monocytogenes became for temperature 4,9°C about log CFU/g=1,5 after 6 days, for temperatures 7°C and 8,3°C about log CFU/g=2 (regarding starting counts). The prediction using Food MicroModel was also made. The best agreement between experiment and prediction was received for lowest incubation temperature 4,9°C.

Klasifikace

  • Druh

    D - Stať ve sborníku

  • CEP obor

    GM - Potravinářství

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

    <a href="/cs/project/EP0960006634" target="_blank" >EP0960006634: Fyzikální metody sledování kvality potravin</a><br>

  • Návaznosti

    P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2000

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název statě ve sborníku

    Proceedings of 3rd Int. Conference of Predictive Modelling in Foods

  • ISBN

  • ISSN

  • e-ISSN

  • Počet stran výsledku

    1

  • Strana od-do

  • Název nakladatele

    Katholieke Universiteit Leuven, Belgium

  • Místo vydání

    Leuven, Belgium

  • Místo konání akce

  • Datum konání akce

  • Typ akce podle státní příslušnosti

  • Kód UT WoS článku