Verification of prediction of Growth of Listeria monocytogenes microorganisms in chicken meat
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F00027022%3A_____%2F00%3A00000024" target="_blank" >RIV/00027022:_____/00:00000024 - isvavai.cz</a>
Výsledek na webu
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
angličtina
Název v původním jazyce
Verification of prediction of Growth of Listeria monocytogenes microorganisms in chicken meat
Popis výsledku v původním jazyce
A raw chicken was comminuted and homogenised. There were measured water activity and pH (aw=1 for temperature 25°C, pH=5,8 for temperature 8°C). Input raw material was investigated on Listeria monocytogenes micro-organisms occurence (negative) and inoculation was made by Listeria monocytogenes CCM4699 micro-organisms. Number of Listeria monocytogenes, total number of micro-organisms and Coliform micro-organisms were determined in range 0-7 days by microbial survey for storage temperatures 4,9, 7 and 8,3°C. The increase of CFU Listeria monocytogenes became for temperature 4,9°C about log CFU/g=1,5 after 6 days, for temperatures 7°C and 8,3°C about log CFU/g=2 (regarding starting counts). The prediction using Food MicroModel was also made. The best agreement between experiment and prediction was received for lowest incubation temperature 4,9°C.
Název v anglickém jazyce
Verification of prediction of Growth of Listeria monocytogenes microorganisms in chicken meat
Popis výsledku anglicky
A raw chicken was comminuted and homogenised. There were measured water activity and pH (aw=1 for temperature 25°C, pH=5,8 for temperature 8°C). Input raw material was investigated on Listeria monocytogenes micro-organisms occurence (negative) and inoculation was made by Listeria monocytogenes CCM4699 micro-organisms. Number of Listeria monocytogenes, total number of micro-organisms and Coliform micro-organisms were determined in range 0-7 days by microbial survey for storage temperatures 4,9, 7 and 8,3°C. The increase of CFU Listeria monocytogenes became for temperature 4,9°C about log CFU/g=1,5 after 6 days, for temperatures 7°C and 8,3°C about log CFU/g=2 (regarding starting counts). The prediction using Food MicroModel was also made. The best agreement between experiment and prediction was received for lowest incubation temperature 4,9°C.
Klasifikace
Druh
D - Stať ve sborníku
CEP obor
GM - Potravinářství
OECD FORD obor
—
Návaznosti výsledku
Projekt
<a href="/cs/project/EP0960006634" target="_blank" >EP0960006634: Fyzikální metody sledování kvality potravin</a><br>
Návaznosti
P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)
Ostatní
Rok uplatnění
2000
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Údaje specifické pro druh výsledku
Název statě ve sborníku
Proceedings of 3rd Int. Conference of Predictive Modelling in Foods
ISBN
—
ISSN
—
e-ISSN
—
Počet stran výsledku
1
Strana od-do
—
Název nakladatele
Katholieke Universiteit Leuven, Belgium
Místo vydání
Leuven, Belgium
Místo konání akce
—
Datum konání akce
—
Typ akce podle státní příslušnosti
—
Kód UT WoS článku
—