Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Verification of prediction of growth of Listeria monocytogenes microorganisms in chicken meat

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F00027022%3A_____%2F00%3A00000013" target="_blank" >RIV/00027022:_____/00:00000013 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    angličtina

  • Název v původním jazyce

    Verification of prediction of growth of Listeria monocytogenes microorganisms in chicken meat

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Raw chicken meat was continued and homogenized. There were measured water activity and pH. Input raw material was investigated for the presence of Listeria monocytogenes and the raw meat was inoculated by Listeria monocytogenes CCM 4699. Number of Listeria monocytogenes, total plate count and number of coliforms were determined in the range 0 - 7 days by bacteriological survey for the storage temperature 4,9, 7 and 8,3°C. The increase of Listeria monocytogenes counts has been registerede for temperature4,9°C about log 1,5 CFU/g after 6 days, for temperature 7 and 8,3°C about 2 logCFU/g. The prediction for Listeria growth with the aid of Food MicroModel was also made. The best agreement between the experimentally analysed number of bacteria and prediction was received for the lowest incubation temperature 4,9°C.

  • Název v anglickém jazyce

    Verification of prediction of growth of Listeria monocytogenes microorganisms in chicken meat

  • Popis výsledku anglicky

    Raw chicken meat was continued and homogenized. There were measured water activity and pH. Input raw material was investigated for the presence of Listeria monocytogenes and the raw meat was inoculated by Listeria monocytogenes CCM 4699. Number of Listeria monocytogenes, total plate count and number of coliforms were determined in the range 0 - 7 days by bacteriological survey for the storage temperature 4,9, 7 and 8,3°C. The increase of Listeria monocytogenes counts has been registerede for temperature4,9°C about log 1,5 CFU/g after 6 days, for temperature 7 and 8,3°C about 2 logCFU/g. The prediction for Listeria growth with the aid of Food MicroModel was also made. The best agreement between the experimentally analysed number of bacteria and prediction was received for the lowest incubation temperature 4,9°C.

Klasifikace

  • Druh

    J<sub>x</sub> - Nezařazeno - Článek v odborném periodiku (Jimp, Jsc a Jost)

  • CEP obor

    GM - Potravinářství

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

    <a href="/cs/project/EP0960006260" target="_blank" >EP0960006260: Modelování tepelných procesů v potravním řetězci jako nástroj odhadu rizika pro metodu HACCP</a><br>

  • Návaznosti

    P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2000

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název periodika

    Czech J. Food Sciences

  • ISSN

    1211-1800

  • e-ISSN

  • Svazek periodika

    2000

  • Číslo periodika v rámci svazku

    5

  • Stát vydavatele periodika

    CZ - Česká republika

  • Počet stran výsledku

    4

  • Strana od-do

  • Kód UT WoS článku

  • EID výsledku v databázi Scopus