Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

The nutritional evaluation of the underutilized cereals and pseudocereals

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F00027022%3A_____%2F01%3A00000036" target="_blank" >RIV/00027022:_____/01:00000036 - isvavai.cz</a>

  • Nalezeny alternativní kódy

    RIV/00027022:_____/01:90251_1

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    angličtina

  • Název v původním jazyce

    The nutritional evaluation of the underutilized cereals and pseudocereals

  • Popis výsledku v původním jazyce

    In order to extend diversity of cultivated crops and to recommend their suitable utilisation two groups of cereals and pseudocereals were investigated. The first group is the crops grown in a small extent with minimal utilisation if food industry. The other group concerns the crops not grown yet. The basic food components as well as minor nutrients of both groups were determined. The analyses include dry matter, ash, proteins, dietary fibre and fat determination. The attention was aimed at the determination of fatty acids, aminoacids, minerals, lipophilic and hydrophilic vitamins. The mentioned cereals and pseudocereals will be proposed for healthy food production and dietary product recipes.

  • Název v anglickém jazyce

    The nutritional evaluation of the underutilized cereals and pseudocereals

  • Popis výsledku anglicky

    In order to extend diversity of cultivated crops and to recommend their suitable utilisation two groups of cereals and pseudocereals were investigated. The first group is the crops grown in a small extent with minimal utilisation if food industry. The other group concerns the crops not grown yet. The basic food components as well as minor nutrients of both groups were determined. The analyses include dry matter, ash, proteins, dietary fibre and fat determination. The attention was aimed at the determination of fatty acids, aminoacids, minerals, lipophilic and hydrophilic vitamins. The mentioned cereals and pseudocereals will be proposed for healthy food production and dietary product recipes.

Klasifikace

  • Druh

    J<sub>x</sub> - Nezařazeno - Článek v odborném periodiku (Jimp, Jsc a Jost)

  • CEP obor

    GM - Potravinářství

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

    Výsledek vznikl pri realizaci vícero projektů. Více informací v záložce Projekty.

  • Návaznosti

    P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2001

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název periodika

    Annals of Nutrition and Metabolism

  • ISSN

    0250-6807

  • e-ISSN

  • Svazek periodika

    45

  • Číslo periodika v rámci svazku

    1

  • Stát vydavatele periodika

    AT - Rakouská republika

  • Počet stran výsledku

    1

  • Strana od-do

    369

  • Kód UT WoS článku

  • EID výsledku v databázi Scopus