The nutritional evaluation of the underutilized cereals and pseudocereals
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F00027022%3A_____%2F01%3A00000036" target="_blank" >RIV/00027022:_____/01:00000036 - isvavai.cz</a>
Nalezeny alternativní kódy
RIV/00027022:_____/01:90251_1
Výsledek na webu
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
angličtina
Název v původním jazyce
The nutritional evaluation of the underutilized cereals and pseudocereals
Popis výsledku v původním jazyce
In order to extend diversity of cultivated crops and to recommend their suitable utilisation two groups of cereals and pseudocereals were investigated. The first group is the crops grown in a small extent with minimal utilisation if food industry. The other group concerns the crops not grown yet. The basic food components as well as minor nutrients of both groups were determined. The analyses include dry matter, ash, proteins, dietary fibre and fat determination. The attention was aimed at the determination of fatty acids, aminoacids, minerals, lipophilic and hydrophilic vitamins. The mentioned cereals and pseudocereals will be proposed for healthy food production and dietary product recipes.
Název v anglickém jazyce
The nutritional evaluation of the underutilized cereals and pseudocereals
Popis výsledku anglicky
In order to extend diversity of cultivated crops and to recommend their suitable utilisation two groups of cereals and pseudocereals were investigated. The first group is the crops grown in a small extent with minimal utilisation if food industry. The other group concerns the crops not grown yet. The basic food components as well as minor nutrients of both groups were determined. The analyses include dry matter, ash, proteins, dietary fibre and fat determination. The attention was aimed at the determination of fatty acids, aminoacids, minerals, lipophilic and hydrophilic vitamins. The mentioned cereals and pseudocereals will be proposed for healthy food production and dietary product recipes.
Klasifikace
Druh
J<sub>x</sub> - Nezařazeno - Článek v odborném periodiku (Jimp, Jsc a Jost)
CEP obor
GM - Potravinářství
OECD FORD obor
—
Návaznosti výsledku
Projekt
Výsledek vznikl pri realizaci vícero projektů. Více informací v záložce Projekty.
Návaznosti
P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)
Ostatní
Rok uplatnění
2001
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Údaje specifické pro druh výsledku
Název periodika
Annals of Nutrition and Metabolism
ISSN
0250-6807
e-ISSN
—
Svazek periodika
45
Číslo periodika v rámci svazku
1
Stát vydavatele periodika
AT - Rakouská republika
Počet stran výsledku
1
Strana od-do
369
Kód UT WoS článku
—
EID výsledku v databázi Scopus
—