Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

High pressure application for the food processing in the Czech Republic

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F00027022%3A_____%2F02%3A00000064" target="_blank" >RIV/00027022:_____/02:00000064 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    angličtina

  • Název v původním jazyce

    High pressure application for the food processing in the Czech Republic

  • Popis výsledku v původním jazyce

    The research results of the high - pressure application for processing of different food products and semiproducts are promising. The Czech producer of forming machines and isostatic presses is developing the special equipment convenient for food processing. The size of the equipment, attainable pressure and competitive price open the high - pressure technology accessible for the local food processores. The high value,minimum processed fruit and vegetable products, functional foods and other fresh likeproducts can hit customer demands. The purposes of high - pressure technology application are discussed. One main purpose can be found to complete the traditional processing and packaging to prolong the shelf life. The new technology of herb plant processing was also tested to avoid the drying of extraction step and keep the fresh herb plant accesible for the whole season. The microbe inactivation od germinated seeds can increase the hygienic level of these products. eeds can increa

  • Název v anglickém jazyce

    High pressure application for the food processing in the Czech Republic

  • Popis výsledku anglicky

    The research results of the high - pressure application for processing of different food products and semiproducts are promising. The Czech producer of forming machines and isostatic presses is developing the special equipment convenient for food processing. The size of the equipment, attainable pressure and competitive price open the high - pressure technology accessible for the local food processores. The high value,minimum processed fruit and vegetable products, functional foods and other fresh likeproducts can hit customer demands. The purposes of high - pressure technology application are discussed. One main purpose can be found to complete the traditional processing and packaging to prolong the shelf life. The new technology of herb plant processing was also tested to avoid the drying of extraction step and keep the fresh herb plant accesible for the whole season. The microbe inactivation od germinated seeds can increase the hygienic level of these products. eeds can increa

Klasifikace

  • Druh

    D - Stať ve sborníku

  • CEP obor

    GM - Potravinářství

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2002

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název statě ve sborníku

    High Pressure Processing Bears Fruit

  • ISBN

  • ISSN

  • e-ISSN

  • Počet stran výsledku

    1

  • Strana od-do

    16

  • Název nakladatele

    University of Reading

  • Místo vydání

    Reading

  • Místo konání akce

    Reading

  • Datum konání akce

    24. 1. 2002

  • Typ akce podle státní příslušnosti

    EUR - Evropská akce

  • Kód UT WoS článku