Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Microwave Heating - the Influence of Oven and Load Parameters on the Power Absorbed in the Heated Load

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F00027022%3A_____%2F02%3A00000065" target="_blank" >RIV/00027022:_____/02:00000065 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    angličtina

  • Název v původním jazyce

    Microwave Heating - the Influence of Oven and Load Parameters on the Power Absorbed in the Heated Load

  • Popis výsledku v původním jazyce

    The microwave power is a parameter greatly influencing the rate of heating. Several authors reported on certain differences between the rated power output as a aparmeter used by oven manufactures in the labelling of ovens, and the power actually deliverdto the heated product. A review of the respective information is given in this article together with the results of own experiments following the influence of the oven type and the heated substance parameters on the power actually absorbed in the substance volume during its heating. As the heated substance, water and sollutions of NaCl and sucrose odf different concentrations were used. For the heating, four type of the domestic microwave oven and glass and plastic containers, were used. The decreasingof the efficiency of heating with the decreasing volume of the heated substance and a certain relation between the rate of this decrease and the types of oven and of substance was estimated. d of substance

  • Název v anglickém jazyce

    Microwave Heating - the Influence of Oven and Load Parameters on the Power Absorbed in the Heated Load

  • Popis výsledku anglicky

    The microwave power is a parameter greatly influencing the rate of heating. Several authors reported on certain differences between the rated power output as a aparmeter used by oven manufactures in the labelling of ovens, and the power actually deliverdto the heated product. A review of the respective information is given in this article together with the results of own experiments following the influence of the oven type and the heated substance parameters on the power actually absorbed in the substance volume during its heating. As the heated substance, water and sollutions of NaCl and sucrose odf different concentrations were used. For the heating, four type of the domestic microwave oven and glass and plastic containers, were used. The decreasingof the efficiency of heating with the decreasing volume of the heated substance and a certain relation between the rate of this decrease and the types of oven and of substance was estimated. d of substance

Klasifikace

  • Druh

    J<sub>x</sub> - Nezařazeno - Článek v odborném periodiku (Jimp, Jsc a Jost)

  • CEP obor

    GM - Potravinářství

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2002

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název periodika

    Czech Journal of Food Sciences

  • ISSN

    1212-1800

  • e-ISSN

  • Svazek periodika

    20

  • Číslo periodika v rámci svazku

    3

  • Stát vydavatele periodika

    CZ - Česká republika

  • Počet stran výsledku

    8

  • Strana od-do

    117-124

  • Kód UT WoS článku

  • EID výsledku v databázi Scopus