Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Mathematical Modelling of Vacuum Cooling of Beef

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F00027022%3A_____%2F02%3A00000081" target="_blank" >RIV/00027022:_____/02:00000081 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    angličtina

  • Název v původním jazyce

    Mathematical Modelling of Vacuum Cooling of Beef

  • Popis výsledku v původním jazyce

    The process of vacuum cooling of meat and meat products is very important in the situation of new food legislation requirements. The cooked beef should be cooled down after cooking within two hours or less regarding of local country food laws. This requirement and limittation of refrogerants used opens the market for application of evaporative cooling at vacuum. This process enables to cool the food pieces (esp. meat joints) within minutes instead of hours necessary for traditional convective refrigeration with cold air (air blast cooling). The mathematical model prediction of vacuum cooling are compared with experimental data of time-temperature histories measured on pilot plant vacuum cooler.

  • Název v anglickém jazyce

    Mathematical Modelling of Vacuum Cooling of Beef

  • Popis výsledku anglicky

    The process of vacuum cooling of meat and meat products is very important in the situation of new food legislation requirements. The cooked beef should be cooled down after cooking within two hours or less regarding of local country food laws. This requirement and limittation of refrogerants used opens the market for application of evaporative cooling at vacuum. This process enables to cool the food pieces (esp. meat joints) within minutes instead of hours necessary for traditional convective refrigeration with cold air (air blast cooling). The mathematical model prediction of vacuum cooling are compared with experimental data of time-temperature histories measured on pilot plant vacuum cooler.

Klasifikace

  • Druh

    D - Stať ve sborníku

  • CEP obor

    GM - Potravinářství

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2002

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název statě ve sborníku

    Proceedings 15th International Congress Chisa

  • ISBN

  • ISSN

  • e-ISSN

  • Počet stran výsledku

    1

  • Strana od-do

    1111

  • Název nakladatele

    Czech chemical society

  • Místo vydání

    Praha

  • Místo konání akce

    Praha

  • Datum konání akce

    25. 8. 2002

  • Typ akce podle státní příslušnosti

    WRD - Celosvětová akce

  • Kód UT WoS článku