Mathematical Modelling of Vacuum Cooling of Beef
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F00027022%3A_____%2F02%3A00000081" target="_blank" >RIV/00027022:_____/02:00000081 - isvavai.cz</a>
Výsledek na webu
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
angličtina
Název v původním jazyce
Mathematical Modelling of Vacuum Cooling of Beef
Popis výsledku v původním jazyce
The process of vacuum cooling of meat and meat products is very important in the situation of new food legislation requirements. The cooked beef should be cooled down after cooking within two hours or less regarding of local country food laws. This requirement and limittation of refrogerants used opens the market for application of evaporative cooling at vacuum. This process enables to cool the food pieces (esp. meat joints) within minutes instead of hours necessary for traditional convective refrigeration with cold air (air blast cooling). The mathematical model prediction of vacuum cooling are compared with experimental data of time-temperature histories measured on pilot plant vacuum cooler.
Název v anglickém jazyce
Mathematical Modelling of Vacuum Cooling of Beef
Popis výsledku anglicky
The process of vacuum cooling of meat and meat products is very important in the situation of new food legislation requirements. The cooked beef should be cooled down after cooking within two hours or less regarding of local country food laws. This requirement and limittation of refrogerants used opens the market for application of evaporative cooling at vacuum. This process enables to cool the food pieces (esp. meat joints) within minutes instead of hours necessary for traditional convective refrigeration with cold air (air blast cooling). The mathematical model prediction of vacuum cooling are compared with experimental data of time-temperature histories measured on pilot plant vacuum cooler.
Klasifikace
Druh
D - Stať ve sborníku
CEP obor
GM - Potravinářství
OECD FORD obor
—
Návaznosti výsledku
Projekt
—
Návaznosti
Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)
Ostatní
Rok uplatnění
2002
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Údaje specifické pro druh výsledku
Název statě ve sborníku
Proceedings 15th International Congress Chisa
ISBN
—
ISSN
—
e-ISSN
—
Počet stran výsledku
1
Strana od-do
1111
Název nakladatele
Czech chemical society
Místo vydání
Praha
Místo konání akce
Praha
Datum konání akce
25. 8. 2002
Typ akce podle státní příslušnosti
WRD - Celosvětová akce
Kód UT WoS článku
—