Nutriční hodnota béru vlašského (Setaria Italica L.)
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F00027022%3A_____%2F04%3A8P006886" target="_blank" >RIV/00027022:_____/04:8P006886 - isvavai.cz</a>
Výsledek na webu
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
čeština
Název v původním jazyce
Nutriční hodnota béru vlašského (Setaria Italica L.)
Popis výsledku v původním jazyce
Náplní presentované práce bylo nutričně zhodnotit bér vlašský, který byl v minulosti součástí jídelníčku Slovanů a v současné době dochází k jeho renesanci. Bylo provedeno stanovení základního složení, vitaminů, minerálních látek a aminokyselin, mastnýchkyselin.
Název v anglickém jazyce
Nutritional evaluation of foxtail millet (Setaria Italica L.)
Popis výsledku anglicky
The contrubution was focused on nutritional evaluation of foxtail millet, a crop used by the old Sloavonics in the past. Presently there is an effort to start growing of this crop again. Nutritional evaluation included basic composition, amino acids, fatty acids, minerals and trace elements determination.
Klasifikace
Druh
D - Stať ve sborníku
CEP obor
GM - Potravinářství
OECD FORD obor
—
Návaznosti výsledku
Projekt
<a href="/cs/project/QD0057" target="_blank" >QD0057: Diverzita opomíjených obilnin a pseudoobilnin a její využití v setrvalém zemědělství a zdravé výživě</a><br>
Návaznosti
P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)
Ostatní
Rok uplatnění
2004
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Údaje specifické pro druh výsledku
Název statě ve sborníku
Sborník příspěvků XXXV. Symposium o nových směrech výroby a hodnocení potravin
ISBN
80-902671-8-1
ISSN
—
e-ISSN
—
Počet stran výsledku
4
Strana od-do
318-321
Název nakladatele
Holasová m., Fiedlerová V., Špicner J.
Místo vydání
Praha
Místo konání akce
—
Datum konání akce
—
Typ akce podle státní příslušnosti
—
Kód UT WoS článku
—