Nutriční a senzorická hodnota brokolice z konvenčního a ekologického pěstování
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62156489%3A43510%2F15%3A43908079" target="_blank" >RIV/62156489:43510/15:43908079 - isvavai.cz</a>
Výsledek na webu
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
čeština
Název v původním jazyce
Nutriční a senzorická hodnota brokolice z konvenčního a ekologického pěstování
Popis výsledku v původním jazyce
Byly hodnoceny vybrané nutriční látky a senzorické vlastnosti brokolice pěstované v jarní a podzimní kultuře v systému ekologického a konvenčního pěstování. Nebylo prokázáno, že by ekologická produkce měla vyšší obsah nutričních látek. Senzorické vlastnosti rovněž nebyly u ekologické produkci jednoznačně lepší.
Název v anglickém jazyce
Nutritional and sensory value of broccoli grown in organic and conventional systems
Popis výsledku anglicky
Selected nutritional substances and the sensory properties of broccoli grown in spring and autumn crops in ecological and conventional cultivation systems were evaluated. It was not proven that the ecological products contained a higher content of nutritional substances. The sensory properties of the ecological crops were not unambiguously better either.
Klasifikace
Druh
J<sub>x</sub> - Nezařazeno - Článek v odborném periodiku (Jimp, Jsc a Jost)
CEP obor
GC - Pěstování rostlin, osevní postupy
OECD FORD obor
—
Návaznosti výsledku
Projekt
—
Návaznosti
I - Institucionalni podpora na dlouhodoby koncepcni rozvoj vyzkumne organizace
Ostatní
Rok uplatnění
2015
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Údaje specifické pro druh výsledku
Název periodika
Zahradnictví
ISSN
1213-7596
e-ISSN
—
Svazek periodika
23
Číslo periodika v rámci svazku
9
Stát vydavatele periodika
CZ - Česká republika
Počet stran výsledku
3
Strana od-do
22-24
Kód UT WoS článku
—
EID výsledku v databázi Scopus
—