Symposium o kvasech 2012
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60461373%3A22330%2F13%3A43896983" target="_blank" >RIV/60461373:22330/13:43896983 - isvavai.cz</a>
Výsledek na webu
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
čeština
Název v původním jazyce
Symposium o kvasech 2012
Popis výsledku v původním jazyce
Ve dnech 10. ? 12. října 2012 se v Helsinkách konalo již 5. symposium s názvem o fermentaci obilovin pro potraviny budoucnosti (Cereal Fermentation for Future Foods). Symposia jsou organizována vždy po několika letech a první z nich byla nazývána jen symposia o kvasech. Již tehdy ale bylo zjevné, že v mnoha zemích západní nebo jižní Evropy je pojem kvasy chápán v mnohem širším smyslu než tradiční pojetí kvasů v zemích střední Evropy.
Název v anglickém jazyce
Cereal Fermentation for Future World-brief extract about the symposium
Popis výsledku anglicky
Symposium on sourdough (Cereal Fermentation for Future World) took place in Helsinki, Finland in 10-12th of October 2012. More than 40 lectures and 45 poster were presented in this symposium. The main interest of this symposium was microbial ecology of cereal fermentations, fermentation induced changes in the cereal matrix, applications of microbes in cereal based foods, use of fermentation to improve safety and shelf-life and nutritional and sensory properties of fermented foods.
Klasifikace
Druh
J<sub>x</sub> - Nezařazeno - Článek v odborném periodiku (Jimp, Jsc a Jost)
CEP obor
GM - Potravinářství
OECD FORD obor
—
Návaznosti výsledku
Projekt
<a href="/cs/project/QI111B053" target="_blank" >QI111B053: Nové postupy pro využití zemědělských surovin a produkci hlavních druhů potravin zvyšující jejich kvalitu, bezpečnost, konkurenceschopnost a výživový benefit spotřebiteli.</a><br>
Návaznosti
P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)
Ostatní
Rok uplatnění
2013
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Údaje specifické pro druh výsledku
Název periodika
Pekař a cukrář
ISSN
1213-2403
e-ISSN
—
Svazek periodika
2013
Číslo periodika v rámci svazku
1
Stát vydavatele periodika
CZ - Česká republika
Počet stran výsledku
2
Strana od-do
34-35
Kód UT WoS článku
—
EID výsledku v databázi Scopus
—