Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Symposium o kvasech 2012

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60461373%3A22330%2F13%3A43896983" target="_blank" >RIV/60461373:22330/13:43896983 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    čeština

  • Název v původním jazyce

    Symposium o kvasech 2012

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Ve dnech 10. ? 12. října 2012 se v Helsinkách konalo již 5. symposium s názvem o fermentaci obilovin pro potraviny budoucnosti (Cereal Fermentation for Future Foods). Symposia jsou organizována vždy po několika letech a první z nich byla nazývána jen symposia o kvasech. Již tehdy ale bylo zjevné, že v mnoha zemích západní nebo jižní Evropy je pojem kvasy chápán v mnohem širším smyslu než tradiční pojetí kvasů v zemích střední Evropy.

  • Název v anglickém jazyce

    Cereal Fermentation for Future World-brief extract about the symposium

  • Popis výsledku anglicky

    Symposium on sourdough (Cereal Fermentation for Future World) took place in Helsinki, Finland in 10-12th of October 2012. More than 40 lectures and 45 poster were presented in this symposium. The main interest of this symposium was microbial ecology of cereal fermentations, fermentation induced changes in the cereal matrix, applications of microbes in cereal based foods, use of fermentation to improve safety and shelf-life and nutritional and sensory properties of fermented foods.

Klasifikace

  • Druh

    J<sub>x</sub> - Nezařazeno - Článek v odborném periodiku (Jimp, Jsc a Jost)

  • CEP obor

    GM - Potravinářství

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

    <a href="/cs/project/QI111B053" target="_blank" >QI111B053: Nové postupy pro využití zemědělských surovin a produkci hlavních druhů potravin zvyšující jejich kvalitu, bezpečnost, konkurenceschopnost a výživový benefit spotřebiteli.</a><br>

  • Návaznosti

    P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2013

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název periodika

    Pekař a cukrář

  • ISSN

    1213-2403

  • e-ISSN

  • Svazek periodika

    2013

  • Číslo periodika v rámci svazku

    1

  • Stát vydavatele periodika

    CZ - Česká republika

  • Počet stran výsledku

    2

  • Strana od-do

    34-35

  • Kód UT WoS článku

  • EID výsledku v databázi Scopus