Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Aplikace polosuchých kultivací při přípravě cereálních výrobků obohacených o polynenasycené kyseliny

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F67985858%3A_____%2F05%3A00028961" target="_blank" >RIV/67985858:_____/05:00028961 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

  • Název v původním jazyce

    Aplikácia polosuchých kultivácií pri príprave cereálnych výrobkov obohatených o polynenasýtené mastné kyseliny

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Polosuchá kultivácia roznych substrátov pomocou nizkych vláknitých húb viedla k vytvorení nových produktou na bázi cereálií s obsahom nenasýtených mastných kyselín. Pretože pšenica je jedným z potenciálnych substrátou s aplikáciou pri cereálnych výrobkoch, prinesie bioprodukt s obsahom 5,8 mg GLA/g bioproduktu. Ako bioprodukty složené z múky boli pripravené cereálné produkty ako pečivo, pekarenské výrobky s vyšším obsahom oleja a těstoviny.

  • Název v anglickém jazyce

    Application of Solid State Fermentation for Preparing Cereal Goods Enriched by Polyunsaturated Fatty Acids

  • Popis výsledku anglicky

    Solid state fermentation of variety of substrates by oleaginous lower filamentous fungi resulted in vew cereal-based bioproducts enriched with polyunsaturated fatty acids. Because wheat is one of the potential substrate with its application for cereal goods, optimization of fermentation process with Thamnidium elegans as a producer of gamma-linolenic acid (GLA) brought bioproduct containing 5,8 mg GLA/g bioproduct. Such wheat-based bioproduct was empolyed for making cereal foods such as rolls, bakery products with higher oil level, and pasta.

Klasifikace

  • Druh

    D - Stať ve sborníku

  • CEP obor

    CE - Biochemie

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2005

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název statě ve sborníku

    Zborník prednášok

  • ISBN

    80-227-2300-2

  • ISSN

  • e-ISSN

  • Počet stran výsledku

    6

  • Strana od-do

    44-49

  • Název nakladatele

    Vydavateľstvo STU

  • Místo vydání

    Bratislava

  • Místo konání akce

    Bratislava

  • Datum konání akce

    8. 9. 2005

  • Typ akce podle státní příslušnosti

    EUR - Evropská akce

  • Kód UT WoS článku