Vliv přídavku fermentačních produktů obsahujících kyselinu gamma-linolénovou na reologické vlastnosti těsta a cereálních výrobků
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F67985858%3A_____%2F05%3A00029214" target="_blank" >RIV/67985858:_____/05:00029214 - isvavai.cz</a>
Výsledek na webu
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
—
Název v původním jazyce
Vplyv prídavku fermentačných produktov obsahujúcich kyselinu gamma-linolénovú na reologické vlastnosti cesta a cereálnych výrobkov
Popis výsledku v původním jazyce
Bioprodukty pripravene pomocou pliesní v polosuchej kultivácii zmesy pšenica/sládove mlato (4,3 mg gamma-linolénovej kyseliny/g bioproduktu) boli využité pre prípravu cereálnych produktou. Zjistilo sa, že zvyšovaním koncentrácie bioproduktu stúpala absorpcia vody v múke, a to viedlo ku zmeně rheologických vlastností múky. Zvyšení množstvá bioproduktou zposobilo hnědů farbu a krehkostˇ a ovplivnilo typické hubové aróma vo finálnom cereálnom produktu.
Název v anglickém jazyce
Effect of Addition of Fermentation Products Containing gamma-Linolenic Acid into Rheological Properties of the Dough and Cereal Goods
Popis výsledku anglicky
Bioproduct prepared by fungal solid state fermentation of mixture wheat/spent malt grains (4.3 mg gamma-linolenic acid/g bioproduct) was employed for making cereal goods. It was found that elevated contentration of the bioproduct rose water absorption ofthe dough what resulted in changed rheological propertiesof the dough such as reduction of dough-rise, prolonged dough development time, higher softening degree of dough, increasing amounts of wastes during dough baking and so on.
Klasifikace
Druh
D - Stať ve sborníku
CEP obor
CE - Biochemie
OECD FORD obor
—
Návaznosti výsledku
Projekt
—
Návaznosti
Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)
Ostatní
Rok uplatnění
2005
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Údaje specifické pro druh výsledku
Název statě ve sborníku
Zborník prednášok
ISBN
80-227-2300-2
ISSN
—
e-ISSN
—
Počet stran výsledku
5
Strana od-do
142-146
Název nakladatele
Vydavateľstvo STU
Místo vydání
Bratislava
Místo konání akce
Bratislava
Datum konání akce
8. 9. 2005
Typ akce podle státní příslušnosti
EUR - Evropská akce
Kód UT WoS článku
—