Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

SOP : Určení přídavku ekvivalentů kakaového másla do hořkých čokolád - stanovení triacylgycerolů metodou plynové chromatografie

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F00027022%3A_____%2F04%3A8P007618" target="_blank" >RIV/00027022:_____/04:8P007618 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    čeština

  • Název v původním jazyce

    SOP : Určení přídavku ekvivalentů kakaového másla do hořkých čokolád - stanovení triacylgycerolů metodou plynové chromatografie

  • Popis výsledku v původním jazyce

    V čistých hořkých čokoládách je Vyhláškou MZe č.76/2003 Sb. povolen maximální 5% přídavek šesti speciálních ekvivalentů kakaového másla (CBE), resp. jejich směsí. Určí se na základě stanovení obsahu tří nejdůležitějších triacylglycerolů s uhlíkovými čísly C50, C52 a C54 kapilární plynovou chromatografií. Pro hořkou čokoládu bez CBE platí vztah C50=a-bC54. Vyšší vypočtená hodnota C50 indikuje přídavek CBE. Dále byl navržen a interně validován postup pro stanovení aktuálního přídavku CBE do hořké čokolády.

  • Název v anglickém jazyce

    SOP : Determination of cocoa butter equivalents addition in chocolate - determination of triglycerides by gas chromatography

  • Popis výsledku anglicky

    Directive MZe no. 76/2003 Sb. allows max. 5% addition of six special cocoa butter equivalents (CBEs), resp. their mixtures, in chocolate. This addition is determined on the basis of three main triglycerol (hydrocarbon no. C50, C52 and C54) content detected by gas chromatography. For chocolate without CBEs addition the relation C50=a-bC54 is valide. Higher calculated values of C50 indicates the CBEs addition. The processing for actual CBEs addition in chocolate was proposed and internal validated.

Klasifikace

  • Druh

    X - Nezařazeno

  • CEP obor

    GM - Potravinářství

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

    <a href="/cs/project/QC1111" target="_blank" >QC1111: Analytické metody pro rozšíření možností průkazu falšování (autenticity) vybraných potravinářských komodit</a><br>

  • Návaznosti

    P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2004

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů