Změny v nutriční kvalitě bezpluchého ječmene v průběhu zpracování zrna a jeho využití
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F00027022%3A_____%2F05%3A8P006919" target="_blank" >RIV/00027022:_____/05:8P006919 - isvavai.cz</a>
Výsledek na webu
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
angličtina
Název v původním jazyce
Changes in hulless barley nutritional quality during grain processing and utilisation
Popis výsledku v původním jazyce
The different kind of processing were used to develop new foods on the base of hulless barley. Separate milling allows to obtain very interesting by-products with increased beta-glucan content. Puffed grains as well as malted grains were prepared for thenew recipes of salty or sweet food products (bread, sal stickes, ginger bread). Barley flour, malt flour, barley and malt flakes were used for recipes development. Sensory and nutritional evaluation were carried out. Both sensory and chemical analyses of the products developed and tested showed that hulless barley is suitable raw materiál to enlarge the foods assortment.
Název v anglickém jazyce
Changes in hulless barley nutritional quality during grain processing and utilisation
Popis výsledku anglicky
The different kind of processing were used to develop new foods on the base of hulless barley. Separate milling allows to obtain very interesting by-products with increased beta-glucan content. Puffed grains as well as malted grains were prepared for thenew recipes of salty or sweet food products (bread, sal stickes, ginger bread). Barley flour, malt flour, barley and malt flakes were used for recipes development. Sensory and nutritional evaluation were carried out. Both sensory and chemical analyses of the products developed and tested showed that hulless barley is suitable raw materiál to enlarge the foods assortment.
Klasifikace
Druh
D - Stať ve sborníku
CEP obor
GM - Potravinářství
OECD FORD obor
—
Návaznosti výsledku
Projekt
<a href="/cs/project/QF3291" target="_blank" >QF3291: Vývoj potravin a doplňků stravy na bázi obilnin</a><br>
Návaznosti
P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)
Ostatní
Rok uplatnění
2005
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Údaje specifické pro druh výsledku
Název statě ve sborníku
Abstract book of 3rd International Congress "Flour-Bread"05"
ISBN
953-7005-09-7
ISSN
—
e-ISSN
—
Počet stran výsledku
7
Strana od-do
162-168
Název nakladatele
Žaneta Ugarčič-Hardi
Místo vydání
Opatija
Místo konání akce
Opatija
Datum konání akce
1. 1. 2005
Typ akce podle státní příslušnosti
WRD - Celosvětová akce
Kód UT WoS článku
—