Přestup tepla při ohřevu a chlazení granulovaných materiálů v homogenizátoru se stíranými stěnami
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F00027022%3A_____%2F06%3A8P006156" target="_blank" >RIV/00027022:_____/06:8P006156 - isvavai.cz</a>
Výsledek na webu
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
angličtina
Název v původním jazyce
Heat transfer with heating and cooling granular materials in a scraped ? surface homogeniser
Popis výsledku v původním jazyce
The study focused on the transfer of heat from the scraped-surface homogeniser heat-exchange wall into granular foodstuff materials. The object of the study was the dependence of the heat transfer coefficient under conditions of heating and cooling of dried egg white, wheat starch, whole mustard seeds, wheat semolina and peeled rice. The heat transfer values are required for specifications of exchangers and homogenisers used for heat processing of granular materials, e.g. inactivation of micro-organismsin dried egg white. The tested materials were placed into the homogeniser and subjected to heating and cooling. Temperatures were read for the granular materials near and directly upon the heat transfer surface. The data obtained were used to calculatethe values of the surface heat transfer coefficient (SHTC) for separately heating and cooling under varying rotational speed of the scrapers. The results indicate that the rotational speed had no significant influence over the surface hea
Název v anglickém jazyce
Heat transfer with heating and cooling granular materials in a scraped ? surface homogeniser
Popis výsledku anglicky
The study focused on the transfer of heat from the scraped-surface homogeniser heat-exchange wall into granular foodstuff materials. The object of the study was the dependence of the heat transfer coefficient under conditions of heating and cooling of dried egg white, wheat starch, whole mustard seeds, wheat semolina and peeled rice. The heat transfer values are required for specifications of exchangers and homogenisers used for heat processing of granular materials, e.g. inactivation of micro-organismsin dried egg white. The tested materials were placed into the homogeniser and subjected to heating and cooling. Temperatures were read for the granular materials near and directly upon the heat transfer surface. The data obtained were used to calculatethe values of the surface heat transfer coefficient (SHTC) for separately heating and cooling under varying rotational speed of the scrapers. The results indicate that the rotational speed had no significant influence over the surface hea
Klasifikace
Druh
J<sub>x</sub> - Nezařazeno - Článek v odborném periodiku (Jimp, Jsc a Jost)
CEP obor
GM - Potravinářství
OECD FORD obor
—
Návaznosti výsledku
Projekt
<a href="/cs/project/GA101%2F02%2F0649" target="_blank" >GA101/02/0649: Modelování přenosu tepla, proudění a dob zdržení v aparátech potravinářského průmyslu</a><br>
Návaznosti
P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)<br>Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)
Ostatní
Rok uplatnění
2006
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Údaje specifické pro druh výsledku
Název periodika
Journal of Food Engineering
ISSN
0260-8774
e-ISSN
—
Svazek periodika
77
Číslo periodika v rámci svazku
3
Stát vydavatele periodika
CZ - Česká republika
Počet stran výsledku
5
Strana od-do
708-712
Kód UT WoS článku
—
EID výsledku v databázi Scopus
—