Predikce časového průběhu teploty vybraných potravin umístěných do chlazené obchodní vitríny
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F00027022%3A_____%2F07%3A8P006200" target="_blank" >RIV/00027022:_____/07:8P006200 - isvavai.cz</a>
Výsledek na webu
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
angličtina
Název v původním jazyce
PREDICTION OF TIME-TEMPERATURE HISTORY OF SELECTED FOOD INPUT INTO THE REFRIGERATED DISPLAY CABINET
Popis výsledku v původním jazyce
Recently the surface heat transfer coefficient (SHTC) versus temperature difference delta T correlations have been extracted from experiments with plastic cups filled with metal models of foods input into the refrigerated display cabinet, Hoke et al. (2007). These correlations have been applied for numerical prediction of time-temperature histories of model food ? fresh cheese known as a quark. Experimental verification of calculated predictions was made. The cups filled with quark have been input intorefrigerated display cabinets. The cups, geometry and arrangement of experiment used were identical as that used for prediction of correlations of heat transfer coefficients. Three sizes of cups and three arrangements of layers of cups have been studied(cup standing alone on the floor of display cabinet, one layer of cups, three layers of cups eventually two layers of cups). Surrounding cups are tempered on the room temperature or on the temperature of the air in the display cabinet. Th
Název v anglickém jazyce
PREDICTION OF TIME-TEMPERATURE HISTORY OF SELECTED FOOD INPUT INTO THE REFRIGERATED DISPLAY CABINET
Popis výsledku anglicky
Recently the surface heat transfer coefficient (SHTC) versus temperature difference delta T correlations have been extracted from experiments with plastic cups filled with metal models of foods input into the refrigerated display cabinet, Hoke et al. (2007). These correlations have been applied for numerical prediction of time-temperature histories of model food ? fresh cheese known as a quark. Experimental verification of calculated predictions was made. The cups filled with quark have been input intorefrigerated display cabinets. The cups, geometry and arrangement of experiment used were identical as that used for prediction of correlations of heat transfer coefficients. Three sizes of cups and three arrangements of layers of cups have been studied(cup standing alone on the floor of display cabinet, one layer of cups, three layers of cups eventually two layers of cups). Surrounding cups are tempered on the room temperature or on the temperature of the air in the display cabinet. Th
Klasifikace
Druh
D - Stať ve sborníku
CEP obor
GM - Potravinářství
OECD FORD obor
—
Návaznosti výsledku
Projekt
—
Návaznosti
Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)
Ostatní
Rok uplatnění
2007
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Údaje specifické pro druh výsledku
Název statě ve sborníku
Proceedings of International congress of refrigeration CD-ROM
ISBN
978-2-913149-59-5
ISSN
—
e-ISSN
—
Počet stran výsledku
12
Strana od-do
1-12
Název nakladatele
Chinese Association of Refrigeration and International Institute of Refrigeration
Místo vydání
Bejing
Místo konání akce
Bejing
Datum konání akce
1. 1. 2007
Typ akce podle státní příslušnosti
CST - Celostátní akce
Kód UT WoS článku
—