Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Jablečné džemy s březovým extraktem

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F00027022%3A_____%2F07%3A8P008913" target="_blank" >RIV/00027022:_____/07:8P008913 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    čeština

  • Název v původním jazyce

    Jablečné džemy s březovým extraktem

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Byl proveden výzkum optimálních receptur dvou druhů jablečných džemů, které se lišily použitým sladidlem tj. slazených sacharosou nebo fruktosou. Předmětem optimalizace byly dávky pektinů (vysokoesterifikovaný a nízkoesterifikovaný amidovaný), refraktometrická sušina a kyselost, s cílem dosáhnout co nejlepších senzorických parametrů a konzistence, vyjádřené jako přístrojově měřená mez toku.

  • Název v anglickém jazyce

    Apple jam with birch leaf extract

  • Popis výsledku anglicky

    The research of optimum recipe of two types of apple jam with birch extract was done. Types differred only by sweetener used, i.e. saccharose and fructose. Dose of pectine, refractometric dry matter and acidity were changed to study the changes of sensory quality and consistency expressed as instrumental yield stress.

Klasifikace

  • Druh

    Z<sub>x</sub> - Nezařazeno - Poloprovoz, ověřená technologie, odrůda, plemeno

  • CEP obor

    GM - Potravinářství

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    N - Vyzkumna aktivita podporovana z neverejnych zdroju

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2007

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Interní identifikační kód produktu

    VZ9/360/2007

  • Číselná identifikace

  • Technické parametry

    Receptury produktu.

  • Ekonomické parametry

    Roční zvýšení objemu výroby

  • Kategorie aplik. výsledku dle nákladů

  • IČO vlastníka výsledku

    45313466

  • Název vlastníka

    LL spol. s r.o.

  • Stát vlastníka

    CZ - Česká republika

  • Druh možnosti využití

    A - K využití výsledku jiným subjektem je vždy nutné nabytí licence

  • Požadavek na licenční poplatek

    N - Poskytovatel licence na výsledek nepožaduje licenční poplatek

  • Adresa www stránky s výsledkem