Imunoanalytická souprava na stanovení hovězího sérového albuminu v potravinách
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F00027022%3A_____%2F08%3A9P000356" target="_blank" >RIV/00027022:_____/08:9P000356 - isvavai.cz</a>
Výsledek na webu
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
čeština
Název v původním jazyce
Imunoanalytická souprava na stanovení hovězího sérového albuminu v potravinách
Popis výsledku v původním jazyce
Imunoenzymatické stanovení BSA je v kompetitivním uspořádání. V jamkách destičky, které jsou pokryty ovčí anti-BSA protilátkou, se smíchá kalibrátor nebo vzorek a konjugát BSA-HRP a při následné inkubaci dochází k navázání BSA na protilátku ukotvenou nastěnách jamek. BSA ve vzorcích a BSA v konjugátu soutěží o omezený počet vazebných míst na protilátce proti BSA. Po inkubaci se jamky promyjí a na jamkách navázaná peroxidáza je detekována přídavkem chromogenního substrátu (TMB). Intenzita vzniklého zabarvení je nepřímo úměrná koncentraci BSA v kalibrátorech a vzorcích
Název v anglickém jazyce
Immunoanalytical kit for determination of cow milk allergen - casein in foods
Popis výsledku anglicky
Immuno-enzymatic determination of BSA is based on application of a competition ELISA system. The walls of the well of microtiter plate are coated with sheep anti - BSA antibody (sheep anti bovine albumin, The Binding Site, kat.č. PC204, lot 243897). BSAfrom the sample and BSA conjugated with horse-radish peroxidase are added. During the step of subsequent incubation, BSA will be bound to the wells? walls. BSA present in the sample and BSA bound in the conjugate will compete mutually for access to the binding sites present in limited number in the antibody against BSA. After subsequent incubation step, the wells are washed and the peroxidase bound to the wells? walls is detected by means of a chromogenic substrate (TMB), added to the system. Intensityof thus developed colouration is inversely proportional to BSA concentration in calibrators and analysed samples.
Klasifikace
Druh
F<sub>uzit</sub> - Užitný vzor
CEP obor
GM - Potravinářství
OECD FORD obor
—
Návaznosti výsledku
Projekt
<a href="/cs/project/2B06138" target="_blank" >2B06138: Metody na stanovení alergenních složek v potravinách</a><br>
Návaznosti
P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)
Ostatní
Rok uplatnění
2008
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Údaje specifické pro druh výsledku
Číslo patentu nebo vzoru
18533
Vydavatel
—
Název vydavatele
—
Místo vydání
—
Stát vydání
—
Datum přijetí
—
Název vlastníka
Výzkumný ústav potravinářský Praha, v.v.i. SEDIUM RD, s.r.o.
Způsob využití
B - Výsledek je využíván orgány státní nebo veřejné správy
Druh možnosti využití
P - Využití výsledku jiným subjektem je v některých případech možné bez nabytí licence