Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Imunoanalytická souprava na stanovení alergenu kravského mléka kaseinu v potravinách

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F00027022%3A_____%2F08%3A9P000355" target="_blank" >RIV/00027022:_____/08:9P000355 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    čeština

  • Název v původním jazyce

    Imunoanalytická souprava na stanovení alergenu kravského mléka kaseinu v potravinách

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Stanovení je založeno na imunochemické reakci specifické protilátky s kaseinem. V jamkách destičky, které jsou pokryty touto protilátkou, se smíchá kalibrátor nebo vzorek a  kasein značený biotinem, při následné inkubaci dochází k navázání kaseinu na imobilizovanou protilátku. Kasein ve vzorcích a biotinylovaný kasein soutěží o omezený počet vazebných míst na protilátce proti kaseinu. Po promytí se do jamek přidá konjugát křenové peroxidázy se streptavidinem. Po inkubaci se jamky promyjí a na jamkách navázaná peroxidáza je detekována přídavkem chromogenního substrátu (tetramethylbenzidin). Intenzita vzniklého zabarvení je nepřímo úměrná koncentraci kaseinu v kalibrátorech, kontrolních vzorcích a vzorcích.

  • Název v anglickém jazyce

    Immunoanalytical kit for determination of cow milk allergen - casein in foods

  • Popis výsledku anglicky

    The determination of casein is based on its immunochemical reaction with specific antibodies. CAS present in samples and CAS, being marked with biotin prior to the analysis, compete in the first step (incubation) in binding to specific antibodies coatedon the walls of a mictrotitre plate., After the washing steps, horse-radish peroxidase conjugated with streptavidin is added to the wells in an incubation phase. After the necessary incubation period and washing, addition of a chromogenic substrate enables detection of the remaining immobilised peroxidase. The intensity of the colour thus developed is inversely proportional to the concentration of CAS in standard solutions, control samples and analysed samples.

Klasifikace

  • Druh

    F<sub>uzit</sub> - Užitný vzor

  • CEP obor

    GM - Potravinářství

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

    <a href="/cs/project/2B06138" target="_blank" >2B06138: Metody na stanovení alergenních složek v potravinách</a><br>

  • Návaznosti

    P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2008

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Číslo patentu nebo vzoru

    18534

  • Vydavatel

  • Název vydavatele

  • Místo vydání

  • Stát vydání

  • Datum přijetí

  • Název vlastníka

    Výzkumný ústav potravinářský Praha, v.v.i.

  • Způsob využití

    A - Výsledek využívá pouze poskytovatel

  • Druh možnosti využití

    A - K využití výsledku jiným subjektem je vždy nutné nabytí licence