Imunoanalytická souprava na stanovení alergenu kravského mléka kaseinu v potravinách
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F00027022%3A_____%2F08%3A9P000355" target="_blank" >RIV/00027022:_____/08:9P000355 - isvavai.cz</a>
Výsledek na webu
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
čeština
Název v původním jazyce
Imunoanalytická souprava na stanovení alergenu kravského mléka kaseinu v potravinách
Popis výsledku v původním jazyce
Stanovení je založeno na imunochemické reakci specifické protilátky s kaseinem. V jamkách destičky, které jsou pokryty touto protilátkou, se smíchá kalibrátor nebo vzorek a kasein značený biotinem, při následné inkubaci dochází k navázání kaseinu na imobilizovanou protilátku. Kasein ve vzorcích a biotinylovaný kasein soutěží o omezený počet vazebných míst na protilátce proti kaseinu. Po promytí se do jamek přidá konjugát křenové peroxidázy se streptavidinem. Po inkubaci se jamky promyjí a na jamkách navázaná peroxidáza je detekována přídavkem chromogenního substrátu (tetramethylbenzidin). Intenzita vzniklého zabarvení je nepřímo úměrná koncentraci kaseinu v kalibrátorech, kontrolních vzorcích a vzorcích.
Název v anglickém jazyce
Immunoanalytical kit for determination of cow milk allergen - casein in foods
Popis výsledku anglicky
The determination of casein is based on its immunochemical reaction with specific antibodies. CAS present in samples and CAS, being marked with biotin prior to the analysis, compete in the first step (incubation) in binding to specific antibodies coatedon the walls of a mictrotitre plate., After the washing steps, horse-radish peroxidase conjugated with streptavidin is added to the wells in an incubation phase. After the necessary incubation period and washing, addition of a chromogenic substrate enables detection of the remaining immobilised peroxidase. The intensity of the colour thus developed is inversely proportional to the concentration of CAS in standard solutions, control samples and analysed samples.
Klasifikace
Druh
F<sub>uzit</sub> - Užitný vzor
CEP obor
GM - Potravinářství
OECD FORD obor
—
Návaznosti výsledku
Projekt
<a href="/cs/project/2B06138" target="_blank" >2B06138: Metody na stanovení alergenních složek v potravinách</a><br>
Návaznosti
P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)
Ostatní
Rok uplatnění
2008
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Údaje specifické pro druh výsledku
Číslo patentu nebo vzoru
18534
Vydavatel
—
Název vydavatele
—
Místo vydání
—
Stát vydání
—
Datum přijetí
—
Název vlastníka
Výzkumný ústav potravinářský Praha, v.v.i.
Způsob využití
A - Výsledek využívá pouze poskytovatel
Druh možnosti využití
A - K využití výsledku jiným subjektem je vždy nutné nabytí licence