Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Variability of lutein content in peas (Pisum sativum L.) in relation to the variety, season and chlorophyll content

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F00027022%3A_____%2F09%3A00000048" target="_blank" >RIV/00027022:_____/09:00000048 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    angličtina

  • Název v původním jazyce

    Variability of lutein content in peas (Pisum sativum L.) in relation to the variety, season and chlorophyll content

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Lutein and b-carotene contents in 32 samples of field peas with green, yellow and orange cotyledons were determined. The highest lutein and b-carotene concentrations were found in varieties with green cotyledons. 27 samples of garden peas were tested.Year-to-year differences in 96% of all repeatedly tasted samples shoved coefficient of variation lower than 20%. A strong correlation between lutein and chlorophyll contents was found.

  • Název v anglickém jazyce

    Variability of lutein content in peas (Pisum sativum L.) in relation to the variety, season and chlorophyll content

  • Popis výsledku anglicky

    Lutein and b-carotene contents in 32 samples of field peas with green, yellow and orange cotyledons were determined. The highest lutein and b-carotene concentrations were found in varieties with green cotyledons. 27 samples of garden peas were tested.Year-to-year differences in 96% of all repeatedly tasted samples shoved coefficient of variation lower than 20%. A strong correlation between lutein and chlorophyll contents was found.

Klasifikace

  • Druh

    J<sub>x</sub> - Nezařazeno - Článek v odborném periodiku (Jimp, Jsc a Jost)

  • CEP obor

    GM - Potravinářství

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

    <a href="/cs/project/2B06085" target="_blank" >2B06085: Identifikace a hodnocení kvalitativních parametrů polního a dřeňového hrachu určeného pro lidskou výživu.</a><br>

  • Návaznosti

    P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2009

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název periodika

    Czech Journal of Food Sciences

  • ISSN

    1212-1800

  • e-ISSN

  • Svazek periodika

    27

  • Číslo periodika v rámci svazku

    Spec Issue

  • Stát vydavatele periodika

    CZ - Česká republika

  • Počet stran výsledku

    4

  • Strana od-do

  • Kód UT WoS článku

  • EID výsledku v databázi Scopus