Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Full value documentation in the Czech Food Composition Database

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F00027022%3A_____%2F10%3A00000214" target="_blank" >RIV/00027022:_____/10:00000214 - isvavai.cz</a>

  • Nalezeny alternativní kódy

    RIV/00027251:_____/10:#0000345

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    angličtina

  • Název v původním jazyce

    Full value documentation in the Czech Food Composition Database

  • Popis výsledku v původním jazyce

    The aim of this project was to launch a new Food Composition Database (FCDB) Programme in the Czech Republic; to implement a methodology for food description and value documentation according to the standards designed by the European Food Information Resource (EuroFIR) Network of Excellence; and to start the compilation of a pilot FCDB. Foods for the initial data set were selected from the list of foods included in the Czech Food Consumption Basket. Selection of 24 priority components was based on the range of components used in former Czech tables. The priority list was extended with components for which original Czech analytical data or calculated data were available. Values that were input into the compiled database were documented according to theEuroFIR standards within the entities FOOD, COMPONENT, VALUE and REFERENCE using Excel sheets. Foods were described using the LanguaL Thesaurus.

  • Název v anglickém jazyce

    Full value documentation in the Czech Food Composition Database

  • Popis výsledku anglicky

    The aim of this project was to launch a new Food Composition Database (FCDB) Programme in the Czech Republic; to implement a methodology for food description and value documentation according to the standards designed by the European Food Information Resource (EuroFIR) Network of Excellence; and to start the compilation of a pilot FCDB. Foods for the initial data set were selected from the list of foods included in the Czech Food Consumption Basket. Selection of 24 priority components was based on the range of components used in former Czech tables. The priority list was extended with components for which original Czech analytical data or calculated data were available. Values that were input into the compiled database were documented according to theEuroFIR standards within the entities FOOD, COMPONENT, VALUE and REFERENCE using Excel sheets. Foods were described using the LanguaL Thesaurus.

Klasifikace

  • Druh

    J<sub>x</sub> - Nezařazeno - Článek v odborném periodiku (Jimp, Jsc a Jost)

  • CEP obor

    GM - Potravinářství

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    V - Vyzkumna aktivita podporovana z jinych verejnych zdroju

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2010

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název periodika

    European Journal of Clinical Nutrition (EJCN)

  • ISSN

    0954-3007

  • e-ISSN

  • Svazek periodika

    64

  • Číslo periodika v rámci svazku

    Suppl. 3

  • Stát vydavatele periodika

    GB - Spojené království Velké Británie a Severního Irska

  • Počet stran výsledku

    4

  • Strana od-do

  • Kód UT WoS článku

    283752600013

  • EID výsledku v databázi Scopus