Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Směsné zeleninové šťávy se zvýšeným obsahem bioaktivních látek

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F00027022%3A_____%2F12%3A00000295" target="_blank" >RIV/00027022:_____/12:00000295 - isvavai.cz</a>

  • Nalezeny alternativní kódy

    RIV/26722861:_____/12:ZJZELB12

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    čeština

  • Název v původním jazyce

    Směsné zeleninové šťávy se zvýšeným obsahem bioaktivních látek

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Cílem práce bylo navrhnout směsné zeleninové (zelenino-ovocné) šťávy se zvýšeným obsahem bioaktivních látek a nabídnout spotřebitelům nové chuťově i nutričně zajímavé výrobky domácí provenience. Laboratorně vyrobené šťávy byly senzoricky a mikrobiologicky hodnoceny a byly u nich stanoveny základní složení, obsah celkových polyfenolů, kyseliny askorbové, fruktooligosacharidů a antioxidační aktivita.

  • Název v anglickém jazyce

    Mixed vegetable juices with higher content of bioactive compounds

  • Popis výsledku anglicky

    The aim of this work was to develop mixed vegetable juices with enhanced content of bioactive compounds and to offer to consumers new tasteful domestic products of high nutritional quality. The nutritional, microbiological and sensory evaluations were carried out in juices produced in laboratory. The contents of total phenolic compounds, ascorbic acid, fructooligosaccharides and antioxidant activity were determined as well.

Klasifikace

  • Druh

    J<sub>x</sub> - Nezařazeno - Článek v odborném periodiku (Jimp, Jsc a Jost)

  • CEP obor

    GM - Potravinářství

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

    <a href="/cs/project/QI91B089" target="_blank" >QI91B089: Nové metody a postupy využití zemědělských surovin pro koncepci funkčních potravin</a><br>

  • Návaznosti

    P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2012

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název periodika

    Úroda

  • ISSN

    0139-6013

  • e-ISSN

  • Svazek periodika

    N

  • Číslo periodika v rámci svazku

    12

  • Stát vydavatele periodika

    CZ - Česká republika

  • Počet stran výsledku

    4

  • Strana od-do

    403-406

  • Kód UT WoS článku

  • EID výsledku v databázi Scopus