Úvod do potravinové mytologie. (článek v časopise Potravinářská revue 2012/6 21-22, ISSN 1801-9102)
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F00027022%3A_____%2F12%3A00000368" target="_blank" >RIV/00027022:_____/12:00000368 - isvavai.cz</a>
Výsledek na webu
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
čeština
Název v původním jazyce
Úvod do potravinové mytologie. (článek v časopise Potravinářská revue 2012/6 21-22, ISSN 1801-9102)
Popis výsledku v původním jazyce
Jsou vysvětleny kořeny vzniků potravinových mýtů, jejich pozadí a zdroje. Na příkladech mýtů o margarinech, jogurtech, strojně odděleného masa, citrónu jako antikancerogenu a dalších potravin se odhaluje mechanismus vzniků a náplň hlavních typu mýtů. Závěrem se popisují hlavní znaky podle kterých lze odhalit mýtus od odborných názorů.
Název v anglickém jazyce
Introduction to food Mythology
Popis výsledku anglicky
There are explained the main roots of genesis of myths, theirs background and sources. On the examples myths about margarines, yogurts, mechanical separated meat, lemons as the anticancerogens and another foodstuffs the mechanism of myth´s formation andmyth´s content is discovered. In the end it is explained how easy is the recognition myths and scietific knowledge
Klasifikace
Druh
O - Ostatní výsledky
CEP obor
GM - Potravinářství
OECD FORD obor
—
Návaznosti výsledku
Projekt
—
Návaznosti
I - Institucionalni podpora na dlouhodoby koncepcni rozvoj vyzkumne organizace
Ostatní
Rok uplatnění
2012
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů