Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Úvod do potravinové mytologie. (článek v časopise Potravinářská revue 2012/6 21-22, ISSN 1801-9102)

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F00027022%3A_____%2F12%3A00000368" target="_blank" >RIV/00027022:_____/12:00000368 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    čeština

  • Název v původním jazyce

    Úvod do potravinové mytologie. (článek v časopise Potravinářská revue 2012/6 21-22, ISSN 1801-9102)

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Jsou vysvětleny kořeny vzniků potravinových mýtů, jejich pozadí a zdroje. Na příkladech mýtů o margarinech, jogurtech, strojně odděleného masa, citrónu jako antikancerogenu a dalších potravin se odhaluje mechanismus vzniků a náplň hlavních typu mýtů. Závěrem se popisují hlavní znaky podle kterých lze odhalit mýtus od odborných názorů.

  • Název v anglickém jazyce

    Introduction to food Mythology

  • Popis výsledku anglicky

    There are explained the main roots of genesis of myths, theirs background and sources. On the examples myths about margarines, yogurts, mechanical separated meat, lemons as the anticancerogens and another foodstuffs the mechanism of myth´s formation andmyth´s content is discovered. In the end it is explained how easy is the recognition myths and scietific knowledge

Klasifikace

  • Druh

    O - Ostatní výsledky

  • CEP obor

    GM - Potravinářství

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    I - Institucionalni podpora na dlouhodoby koncepcni rozvoj vyzkumne organizace

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2012

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů