Výrobek z naklíčeného hrachu
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F00027022%3A_____%2F13%3A00000428" target="_blank" >RIV/00027022:_____/13:00000428 - isvavai.cz</a>
Výsledek na webu
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
čeština
Název v původním jazyce
Výrobek z naklíčeného hrachu
Popis výsledku v původním jazyce
Naklíčením semen hrachu dojde ke snížení alfa galaktosidů až na 20 %. Tím je možno připravit výrobek se zlepšenou stravitelností. Dá se použít jako příloha - hrachový knedlík nebo obalit v těstíčku nebo trojobalu.
Název v anglickém jazyce
Product from germinated pea
Popis výsledku anglicky
Germinating pea seeds will reduce alpha galactosides content down to 20%. This makes it possible to prepare a product with improved digestibility. It can be used as a side dish - either pea dumpling or wrapped in batter or breadcrumbs.
Klasifikace
Druh
F<sub>uzit</sub> - Užitný vzor
CEP obor
GM - Potravinářství
OECD FORD obor
—
Návaznosti výsledku
Projekt
<a href="/cs/project/QI111B053" target="_blank" >QI111B053: Nové postupy pro využití zemědělských surovin a produkci hlavních druhů potravin zvyšující jejich kvalitu, bezpečnost, konkurenceschopnost a výživový benefit spotřebiteli.</a><br>
Návaznosti
P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)
Ostatní
Rok uplatnění
2013
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Údaje specifické pro druh výsledku
Číslo patentu nebo vzoru
26207
Vydavatel
CZ001 -
Název vydavatele
Industrial Property Office
Místo vydání
Prague
Stát vydání
CZ - Česká republika
Datum přijetí
—
Název vlastníka
Výzkumný ústav potravinářský Praha, v.v.i.
Způsob využití
A - Výsledek využívá pouze poskytovatel
Druh možnosti využití
A - K využití výsledku jiným subjektem je vždy nutné nabytí licence