Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Demonstrace modelů předpovědní mikrobiologie hodnotících riziko růstu patogenů v potravinách. Sborník z odborného semináře a workshopu s mezinárodní účastí: Výzkum, vývoj a aplikace nových postupů zaměřených na kontrolu a minimalizaci vlivu činitelů s negativním dopadem na zdravotní bezpečnost zemědělských surovin, produktů a potravin, 27. listopadu 2013, Brno 28-34ISBN: 978-80-7375-912-4

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F00027022%3A_____%2F13%3A00000474" target="_blank" >RIV/00027022:_____/13:00000474 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    čeština

  • Název v původním jazyce

    Demonstrace modelů předpovědní mikrobiologie hodnotících riziko růstu patogenů v potravinách. Sborník z odborného semináře a workshopu s mezinárodní účastí: Výzkum, vývoj a aplikace nových postupů zaměřených na kontrolu a minimalizaci vlivu činitelů s negativním dopadem na zdravotní bezpečnost zemědělských surovin, produktů a potravin, 27. listopadu 2013, Brno 28-34ISBN: 978-80-7375-912-4

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Cílem prezentace je demonstrovat matematický předpovědní model růstu Listerií, za různých podmínek prostředí (teplota, vodní aktivita a pH) na příkladu modelu průmyslového provozu výroby sýru. Je možné předpokládat, že pro růst mikroorganismů potřebné minimální množství živin je v prostředí dostatečné množství a je možné je modelově nahradit živnými medii. Závislost růstu mikroorganismu na kritických hodnotách fyzikálních faktorů uvádějí různé tabulky. Ty však předpokládají, že ostatní faktory mají optimální hodnotu pro růst. Chování mikroorganismů je však významně ovlivněno kombinací hodnot těchto faktorů. Na základě modelových růstových křivek pro různé kombinace hlavních faktorů (pH, Aw a teplota) v předpokládaném rozsahu výskytu v prostředí, ovlivňujících růst mikroorganismů jsou vytvořeny modely růstové modely růstu popisující růst mikroorganismů i pro hodnoty prostředí pro další kombinace těchto faktorů. Tyto modely jsou demonstrovány na přikladu Listerií,

  • Název v anglickém jazyce

    Predictive microbial models demonstration evaluating pathogrn growth risk in food Proceedings of the expert seminar and workshop with international participation: Research, development and application of new procedures aimed at controlling and minimizingthe impact of factors with a negative impact on the health safety of agricultural raw materials and food products, 27 November 2013, Brno 28-34ISBN: 978-80-7375-912-4

  • Popis výsledku anglicky

    The goal of this presentation mathematical predictive model of growing various Listeria under influence various surroundings as temperature, water activity and pH on the illustration technological process of cheese production. It can be assumed that thegrowth of microorganisms the minimum required amount of nutrients is in an amount sufficient and it is possible to replace the model nutrient medium. The dependence of the growth of a microorganism on the critical values ??of the physical factors, various tables. These, however, assumes that the other factors are optimal for growth. Microbial behavior is could significantly affected by combinations of these factors. Based on the model of the growth curves for various combinations of the main factors (pH, Aw and temperature) within the expected range of occurrence in the environment, affecting the growth of microorganisms are created models - growth growth models describing the growth of microorganisms for environmental values ??for diff

Klasifikace

  • Druh

    O - Ostatní výsledky

  • CEP obor

    EE - Mikrobiologie, virologie

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

    <a href="/cs/project/2B08050" target="_blank" >2B08050: Listeria monocytogenes - postupy umožňující spolehlivé hodnocení kvality a bezpečnosti mléčných výrobků, etap technologického procesu výroby, finálních výrobků a jejich skladování</a><br>

  • Návaznosti

    P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2013

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů