Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Modifikovaná HPLC metoda s RI detekcí na stanovení obilných beta-(1-3),(1-4)-D-glukanů

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F00027022%3A_____%2F16%3A00000650" target="_blank" >RIV/00027022:_____/16:00000650 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

    <a href="http://www.czechfoodchem.cz/Sbornik_2016.pdf" target="_blank" >http://www.czechfoodchem.cz/Sbornik_2016.pdf</a>

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    čeština

  • Název v původním jazyce

    Modifikovaná HPLC metoda s RI detekcí na stanovení obilných beta-(1-3),(1-4)-D-glukanů

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Pro obilné materiály byla implementována a interně validována metoda částečné enzymové hydrolýzy pomocí lichenasy s následnou analýzou 2 hlavních produktů, a to 3-O-beta-cellobiosyl-D-glukosy a 3-O-beta-cellotriosyl-D-glukosy pomocí HPLC s RI detekcí. Obsahy beta-glukanů získané metodou HPLC a standardizovanou enzymovou metodou Megazyme (AOAC 995,16) ve vybraných produktech ječmene byly v koncentračním rozsahu 0,5 až 8,0 % srovnatelné.

  • Název v anglickém jazyce

    Modified HPLC method with RI detection for the determination of cereal beta-(1-3),(1-4)-D-glucans

  • Popis výsledku anglicky

    HPLC method with RI detection was developed to accurately quantify the major oligosaccharides (3-O-beta-cellobiosyl-D-glucose, 3-O-beta-cellotriosyl-D-glucose) derived from lichenase degradation of cereal beta-glucan. The beta-glucan contents obtained by the HPLC method and standardized reference enzyme method Megazyme (AOAC 995,16) in selected barley products provided comparable results in the concentration range 0.5 - 8.0 %.

Klasifikace

  • Druh

    O - Ostatní výsledky

  • CEP obor

    GM - Potravinářství

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2016

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů