Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Potravinový přípravek s čerstvým tymiánem a způsob jeho výroby

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F00027022%3A_____%2F17%3A00000689" target="_blank" >RIV/00027022:_____/17:00000689 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

    <a href="http://isdv.upv.cz/doc/FullFiles/Patents/FullDocuments/306/306521.pdf" target="_blank" >http://isdv.upv.cz/doc/FullFiles/Patents/FullDocuments/306/306521.pdf</a>

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    čeština

  • Název v původním jazyce

    Potravinový přípravek s čerstvým tymiánem a způsob jeho výroby

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Potravinový přípravek s čerstvým tymiánem obsahuje vysokým tlakem ošetřený homogenát z čerstvého tymiánu, který obsahuje nosič ve formě hydrokoloidů nebo kandytu. Potravinový přípravek s čerstvým tymiánem dále obsahuje ochucující látky, ovocnou šťávu, vitamíny, minerální látky a tymiánové extrakty. Způsob výroby spočívá v tom, že se homogenát po smíchání s hydrokoloidy ohřeje na teplotu 60 °C až teplotu varu směsi po dobu minimálně 10 s a dále se směs chladí na licí teplotu a plní se do forem nebo za horka do spotřebního obalu. Nebo se homogenát smíchá s kandytem, svaří se a dále se zpracovává dle běžné výroby kandytu tj. tahá se, dělí se, tvaruje se a ponechává se vytvrdnout, volně nebo ve formě, před balením do spotřebního obalu.

  • Název v anglickém jazyce

    A food preparation with fresh thyme and the method of its production

  • Popis výsledku anglicky

    The food preparation with fresh thyme contains a homogenate of fresh thyme treated with high pressure, which comprises a carrier in the form of hydrocolloids or hard candies. The food preparation with fresh thyme further contains flavouring agents, fruit juice, vitamins, minerals and thyme extracts. The method of production lies in the fact that the homogenate, after being mixed with the hydrocolloids, is heated to a temperature of 60°C up to the boiling point of the mixture for at least 10 seconds and, then, the mixture is cooled to the pouring temperature and is filled into moulds or placed hot into the consumer package. Or the homogenate is mixed with hard candies, boiled and further processed according to the conventional manufacturing procedures for hard candies i.e. it is drawn, divided, moulded and left to harden, freely or in a mould, prior to packing into the consumer packaging.

Klasifikace

  • Druh

    P - Patent

  • CEP obor

  • OECD FORD obor

    40500 - Other agricultural sciences

Návaznosti výsledku

  • Projekt

    <a href="/cs/project/QJ1510160" target="_blank" >QJ1510160: Nové technologie získávání biologicky aktivních látek z léčivých a aromatických rostlin jako zdrojů účinných látek botanických pesticidů a potravinových doplňků</a><br>

  • Návaznosti

    P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2017

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Číslo patentu nebo vzoru

    306521

  • Vydavatel

    CZ001 -

  • Název vydavatele

    Industrial Property Office

  • Místo vydání

    Prague

  • Stát vydání

    CZ - Česká republika

  • Datum přijetí

    11. 1. 2017

  • Název vlastníka

    Výzkumný pstav potravinářský Praha, v.v.i. Ing. Pavel Cvrček, Lhota pod Libčany

  • Způsob využití

    A - Výsledek využívá pouze poskytovatel

  • Druh možnosti využití

    A - K využití výsledku jiným subjektem je vždy nutné nabytí licence